Verschueren: "Een prachtige zege op het juiste moment!"

Afgelopen weekend werd het rallyseizoen afgesloten met de 6 Uren van Kortrijk, een erg populaire wedstrijd in West-Vlaanderen. Vincent Verschueren en Véronique Hostens sloten het seizoen met een knalprestatie af, want ze stuurden de Citroën DS3 R5 van GoDrive naar een prachtige overwinning.

Het startveld in Kortrijk mocht weer gezien worden. Met R5's, de topwagens van de toekomst, voor Vincent Verschueren, Bernd Casier en Patrick Snijers, maar ook de snelle Lancers R4 van Andy Lefevere en Jasper van den Heuvel en de WRC van Didier Duquesne. Het zou een prestigestrijd worden. Vincent Verschueren was vanaf de showproef zaterdagavond meteen in strijd voor de leidersplaats.
"Op de showproef werden drie rondjes gereden en ik maakte hier en daar een klein foutje, maar toch klokten we de tweede tijd op amper 1" van Bernd Casier met zijn Fiesta R5. Vanaf dat moment wist ik dat we konden winnen en zondag ben ik op alle proeven voluit in de aanval getrokken. Het was een schitterend gevecht met Bernd en uiteindelijk wonnen we met 6" voorsprong," vertelt Vincent Verschueren, voor wie de 6 Uren van Kortrijk bijna een thuisrally is.

Met deze overwinning wordt een moeilijk seizoen afgesloten met een heel positieve noot. "Deze overwinning kwam precies op het juiste moment om met een goed gevoel de winter in te gaan. Voor het ganse team van GoDrive, voor de sponsors en zeker voor Gaby Goudezeune is dit een serieuze opsteker," vervolgt Vincent.

Nadat in de Condroz Rally nog gezocht werd naar een efficiënte afstelling, ging het plots perfect in Kortrijk. "We hebben een heel belangrijke stap in de goede richting gezet. Na overleg met Rudy Leblon, die dit seizoen weer prachtig werk heeft geleverd voor GoDrive, hebben we de differentiëlen aangepast en dat was een wereld van verschil. Eindelijk stuurde de DS3 R5 nauwkeurig en kon ik heel vroeg op het gas gaan, zelfs op de gladde stroken. In de Condroz moest ik lang wachten om op het gas te gaan omdat de wagen toen heel brutaal uit brak. Deze keer kon ik met het volste vertrouwen aanvallen en weer rijden zoals met de Super 2000 vorig jaar. Dit is echt een enorme stap vooruit na een moeilijk seizoen dat in het teken stond van de voorbereiding op 2015. Dit geeft enorm veel vertrouwen voor volgend jaar. Ik hoop in elk geval het budget te vinden om het volledige BRC af te werken in 2015," besluit Vincent, die zijn tweede algemene overwinning behaalde, nadat hij vorig jaar in Staden de VW Polo S2000 naar de zege stuurde. Voor Veronique Hostens is het in elk geval de eerste rallyzege. Logisch, want de charmante copilote maakte pas dit seizoen haar debuut in de rallysport.

Vincent Verschueren, Veronique Hostens en team GoDrive wenst iedereen te bedanken voor de steun in de loop van het seizoen. Afspraak in 2015!


Additional information