Petter Solberg en Yves Matton klaar voor de strijd

De teams van het Marc VDS Team zijn extra gemotiveerd

Nadat ze donderdag een testsessie afwerkten samen met Kris Meeke, de fabriekspiloot van Citroën Racing, reden Petter Solberg en Yves Matton vrijdag met hun respectievelijke wagens de traditionele shakedown van de Condroz Rally. Een shakedown in relatief droge omstandigheden die representatief is voor de editie 2014 van de klassieker in Hoei.

Petter Solberg, die de Condroz Rally en de Belgische rally’s ontdekt, was enthousiast na de verkenningen en de Shakedown: «Deze namiddag was er op de shakedown meer publiek dan in sommige wedstrijden van het Wereldkampioenschap Rally! Het enthousiasme van de fans is enorm! Tussen onze twee passages in de verkenningen, zagen we hoe snel het parcours evolueert. Ik verwacht een delicate wedstrijd. Maar, die rallysfeer, daar geniet ik van. Het is geweldig om terug te proeven van de rallywereld, zeker aan het stuur van deze Citroën C4 WRC. De feeling is uitstekend en het is fantastisch om de stem van Phil terug in mijn helm te horen. We gaan ons echt amuseren dit weekend.»

Yves Matton, die de wedstrijd goed kent weet dat mooi weer niet noodzakelijk synoniem is voor een makkelijke Condroz Rally: «Ik denk zelfs dat het een heel moeilijke rally wordt. De meeste proeven zullen er droog bij liggen, maar bepaalde stroken blijven altijd bijzonder glad. De moeilijkheid is te weten waar je kan aanvallen en waar je moet lossen om het resultaat veilig te stellen… Onze Citroën Xsara WRC is een heel competitieve wagen in dat soort omstandigheden. Ik ben er zeker van dat we, zowel Daniel als ik, ons zullen concentreren op onze eerste doelstelling: ons amuseren!»

De Condroz Rally gaat zaterdag om 8h30 van start. Na 14 proeven zullen de deelnemers de eerste dag afsluiten omstreeks 21h00.

Additional information