Rally van Haspengouw: Quotes voor de start

Quotes voor de start

# 1 Freddy Loix : "Aan ritme geen gebrek."
 
"Met onze Skoda Fabia Super 2000 hebben we geen keuze: we moeten vanaf de eerste meter voluit aanvallen en hopen dat het parcours er niet te droog bij zal liggen. Zoals de proeven nu aan het opdrogen zijn, maken we in principe geen kans tegen de WRC van Chris Van Woensel, maar we gaan maximaal aanvallen. Aan ritme heb ik alvast geen gebrek, want ik heb de voorbije maand veel testwerk gedaan voor Skoda Motorsport en Michelin. Maar, dat testwerk was nooit met de S2000. Toen ik deze week terug in de Fabia stapte, vond Johan dat het niet vooruit ging, maar dat was gewoon de overstap. Vorig jaar keek ik uit naar de strijd met de R5's in de Condroz. Het is een fantastisch startveld en de strijd met de R5's van Princen, Tsjoen, Cherain, Verschueren en Grooten is natuurlijk een extra motivatie."
 
Kris Princen: "Beter voorbereid dan vorig jaar."
 
"Vorig jaar kwam ik aan de start met de Subaru zonder testkilometers in de benen. Deze week heb ik twee dagen getest, een dag op een eerder technische basis en daarna op een snellere basis. Uiteindelijk heb ik toch al 160 km in de benen met de Peugeot, die me meteen veel vertrouwen heeft gegeven. In technische situaties is de R5 fantastisch. Op die technische testproef was ik met de 208 T16 zeker sneller dan ik met de Subaru geweest zou zijn. Maar, in de hogere versnellingen zal een WRC wel het verschil maken. Ik ben wel onder de indruk van de Peugeot. We hebben wel getest in natte omstandigheden, maar ik ben ervan overtuigd dat het makkelijker is om over te stappen naar een afstelling voor droog weer dan omgekeerd, wanneer je enkel in het droge hebt getest en dan moet kiezen voor een regenafstelling.
Natuurlijk kent Freddy, die voor iedereen de referentie blijft, zijn wagen nog beter, maar we zijn goed voorbereid. Samen met Peugeot België, DG Sport en Peter Kaspers, hebben we de ambitie om een gooi te doen naar de titel. Zoveel is duidelijk, maar evident is het niet, want een kampioenschap hangt van veel factoren af. Het zal ook zaak zijn om geen fouten te maken en regelmatig te zijn."
 
Vincent Verschueren : "Een podium zou fantastisch zijn."
 
"We hebben het voordeel dat we vorig seizoen al met de DS 3 R5 gereden hebben, al was dat niet altijd in optimale omstandigheden door een probleem met de transmissie. Ik kijk al uit naar de strijd met de andere R5's. We hebben deze week niet getest in de buurt van Landen, maar ik heb wel even met de wagen gereden in de buurt van het atelier van GoDrive. Ik ben klaar voor de start. Op welke plaats ik wil finishen? Laten we zeggen dat ik een goed resultaat wil behalen voor het kampioenschap. Natuurlijk zou een podiumplaats me wel bevallen," lacht Vincent Verschueren.
 
Bertrand Grooten
 
"Ik heb vorig seizoen niet op de beste manier afgesloten met de sortie aan het stuur van de DS 3 WRC van D-Max, maar dat is niet blijven hangen.Voor de eerste keer zal ik het volledige kampioenschap rijden met een topwagen, waardoor ik wat parcourskennis mis in vergelijking met de andere tenoren. Bovendien heb ik amper 15 km getest met de DS 3 R5 van D-Max. Mijn eerste indruk is dat een WRC scherper is in zijn reacties dan een R5, maar we zullen pas morgen echt de wagen leren kennen. Gelet op mijn beperkte ervaring met de R5 ga ik mijn wedstrijd opbouwen en me niet blind staren op de piloten die meer ervaring hebben."
 
Amaury Molle : "Ik kijk niet naar de tijden van Polle."
 
"Vorig seizoen reed ik nog met een Twingo R1, dus ik zal me in de eerste plaats moeten aanpassen aan de Fiesta R2. Met de R1 werd ik vorig jaar vice-kampioen in het Junior BRC, maar de transmissie van een R1 is heel fragiel en daarom moet je constant de mechaniek sparen. Toen ik deze week de Ford Fiesta R2 voor de eerste keer testte, gaf Fred Miclotte, mijn copiloot dit weekend, me regelmatig het advies om agressiever te zijn. De R2 is een echte rallywagen die tegen een stootje kan. Ik zal moeten leren om harder aan te vallen. Daarom is het heel belangrijk dat ik bij mijn eerste wedstrijd kan rekenen op de ervaring van Fred Miclotte. Dankzij mijn tweede plaats in het Junior BRC 2014 zal ik als eerste Junior starten, maar ik voel me niet de favoriet. Polle Geusens heeft enkele seizoenen meer ervaring, dus ga ik niet naar zijn tijden kijken. Ook Stijn Pacolet heeft al 200 km meer gereden met de Peugeot 208 R2, terwijl ik amper 20 km met de Fiesta R2 heb getest, en Gert-Jan Kobus heeft vorig seizoen al een paar rally's met de Fiesta R2 gereden. We zien wel..."
 
Kevin Demaerschalk: "Nog niet met de Max-kit."
 
"Voor de wedstrijd heb ik niet meer getest met de DS 3 R3. Mijn laatste kilometers op snelheid met de DS reed ik in de Condroz Rally, een paar maanden geleden. In vergelijking met Guillaume Dilley, die wel over de R3 Max beschikt, rijden we nog met de oude motor. We willen in de loop van het seizoen wel overschakelen naar een R3 Max-kit."
 
Chris Van Woensel : "Wat een machine!"
 
"Ik heb deze week 9 rondjes met de Mitsubishi Lancer WRC gereden op het circuit van Zolder. Toen ik iets meer dan een jaar geleden voor de eerste keer de Subaru WRC bestuurde, stond ik perplex. Wel, dat gevoel had ik opnieuw tijdens die eerste rondjes met de Mitsubishi. Het verschil met onze vorige WRC is verrassend groot. In mijn eerste ronde in de Kanaalbocht begon de Lancer al te schuiven, maar met de voet op het gaspedaal kon ik hem meteen corrigeren. Dat geeft vertrouwen. Het chassis voelt nog veel stabieler als dat van de Subaru, de motor is duidelijk een stuk krachtiger en het schakelen aan het stuur is duidelijk een voordeel. Bob de Jong zal dit weekend in Landen van de partij zijn om ons bij te staan met zijn tips, vooral ook voor de afstellingen, maar de Mitsubishi voelt heel goed aan."
 

Additional information