Thierry Neuville met Hyundai i20 WRC in East Belgian Rally!

Verrassend nieuws vandaag tijdens de fandag van Thierry Neuville in Sankt-Vith. Op 27 september zal onze Belgische trots in het WRC samen met zijn copiloot Nicolas Gilsoul in een Hyundai i20 WRC deelnemen aan de East Belgian Rally! Een heuse primeur dus voor deze achtste wedstrijd van het BRC.

"Ik ben blij aan te kondigen dat ik kan deelnemen in de East Belgian Rally. Het is de eerste maal dat de i20 WRC op Belgisch grondgebied zal rijden, dus dit wordt een emotioneel moment voor mezelf en mijn fans. De Deutschland Rally is al telkens mijn thuiswedstrijd geweest, maar natuurlijk is rijden in de streek waar in geboren ben des te belangrijker. Deze wedstrijd wordt een extra kans voor mij om ervaring op asfalt op te doen nadat ik terugkom van Australië. Het is een mooie opportuniteit om nog meer kilometers op te doen in de aanloop naar WRC France een week later waar sommige proeven gelijkenissen vertonen." aldus Neuville.

Het wordt niet de eerste maal dat een Hyundai i20 WRC aantreed buiten het WRC. Bryan Bouffier mocht enige tijd geleden de Rallye d'Antibes rijden voor het Frans Kampioenschap en kwam als winnaar terug. Benieuwd wie het in Sankt-Vith allemaal durft op te nemen tegen Neuville, al wordt Chris Van Woensel alvast één daarvan.

Additional information