Gilbert-Jamoul nemen de start als leiders in het wereldkampioenschap

Voor de deelnemers aan het junior-wereldkampioenschap (JWRC), voorbehouden aan rijders onder de 28, is de Rally van Portugal de eerste wedstrijd na een lange pauze die op de Monte Carlo volgde. Die openingsmanche werd gedomineerd door Quentin Gilbert en Renaud Jamoul aan het stuur van hun DS3 R3 Max van DG Sport Competition. Zo kunnen ze als leider in de tussenstand naar de tweede wedstrijd van het seizoen trekken.

Het Frans-Belgische duo heeft zelfs een grotere voorsprong dan uit de puntenstand zou kunnen blijken. Zo heeft de Duitser Christian Riedemann – tweede in de Monte Carlo – beslist om zich toe te leggen op andere doelen en niet voor de titel in het JWRC te gaan. Met 25 punten heeft Quentin Gilbert dus tien eenheden voorsprong op zijn naaste achtervolger, de Noor Ole Christian Veiby.

Niet minder dan vijftien JWRC-teams strijden in Portugal om de zege. Om maar te zeggen dat het er gedurende de vier wedstrijddagen heet zal aan toe gaan. De rally is dit jaar verhuisd van de Algarve naar het noorden van het land, waar in het verleden menig een glorieuze bladzij rallygeschiedenis is geschreven. Voor alle deelnemers wordt het dus een volledig nieuw parcours, en dat zint Quentin en Renaud wel: zij kunnen immers op een grotere ervaring buigen dan de meeste van hun tegenstanders.

De rijders van DG Sport Competition verwachten zich aan een veeleisende uitdaging, waar geduld en koersdoorzicht de doorslag zullen geven: “Begin deze week hebben we een test afgewerkt op het parcours van de mythische Fafe-proef,” aldus Alain Georges, technisch directeur van het team uit Theux. “Hoewel de onverhardwegen voor de rally helemaal waren bijgewerkt, bleken ze toch heel snel achteruit te gaan. Quentin en Renaud zijn zich daar nu helemaal van bewust en zijn klaar om een verstandige strategie te volgen… Zij die op deze snelle en selectieve proeven onmiddellijk voluit in de aanval trekken riskeren zware ontgoochelingen op te lopen.”

Om deze tweede manche in het Junior-wereldkampioenschap voor te bereiden is het team van DG Sport Competition even naar de Vogezen getrokken, op een terrein dat ook regelmatig door WRC-teams wordt gebruikt. “We hebben er een goede basis set-up vastgelegd en door de testsessie kon Quentin ook wat ritme op onverhard opdoen. We zijn er ons echter terdege van bewust dat een wedstrijd iets helemaal anders is…”

De gevaarlijkste tegenstanders voor de rijders van DG Sport Competition worden de Noren Veiby-Jaeger, de Ieren McKenna-Grennan, de Italianen Tempestini-Chiarcossi en de Hongaren Lukacs-Mesterhazi. Bij de deelnemers in JWRC ook de jonge Corsicaan Pierre-Louis Loubet, de zoon van de voormalige Europese rallykampioen.

Additional information