Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Xavier Baugnet klaar voor zijn thuisrally

Geschreven door  Nov 05, 2015

"Veel onbekende factoren, maar het potentieel is zeker!"

Het Renties Racing Team staat dit weekend voor een nieuwe uitdaging. Na de schitterende tweede plaats in de Omloop van Vlaanderen, worden de kleuren van Renties niet langer verdedigd door Didier Duquesne. In de Condroz Rally zal Filip Cuvelier de nota's lezen voor Xavier Baugnet, die met ambitie aan de start komt in zijn thuisrally.

"In feite is het zelfs nog anders, want de Renties Fiesta R5 is verhuurd, zoals van bij het begin van het project de bedoeling was, aan Etienne Monfort. Omdat de deelname van Xavier Baugnet en mezelf pas later rond geraakte, hebben we de Fiesta R5 van de Fransman Morin gehuurd. Een Ford Fiesta R5 met dezelfde specificaties, want de wagen werd een week voor de onze geleverd," vertelt Filip Cuvelier, die in Hoei voor de eerste keer de nota's in het Frans zal lezen.

"Ik kijk wel uit naar deze nieuwe uitdaging met een jonge, talentrijke piloot," vervolgt Filip. "Het is wel een serieuze aanpassing om de nota's in het Frans te lezen, zeker omdat het notasysteem van Xavier ook volledig anders is. Maar, het gaat zeker lukken."

Voor Xavier Baugnet wordt het een tweede optreden met een topwagen van de nieuwe generatie. Precies een jaar geleden reed Xavier de Condroz Rally ook met een Fiesta R5.

"Ik vrees dat ik misschien wel wat ritme zal missen," vertelt Xavier. "Mijn enige wedstrijd in 2015 was de Rally van Wallonië met een Fiesta R2, maar dat is ook al geleden van eind april. Ik kijk zeker uit mijn tweede kans met een Fiesta R5. We gaan nog even testen voor de wedstrijd om de wagen terug onder de knie te krijgen. Er staan heel wat grote kanonnen aan de start in Hoei. In principe zijn de WRC's bij droog weer oppermachtig, maar de voorspellingen evolueren naar wisselvallig weer. Hoe moeilijker de omstandigheden, hoe beter voor de R5's, maar zelfs als het droog blijft zijn de proeven erg glad in de Condroz. Ik kijk in de eerste plaats uit naar de strijd met de andere Ford Fiesta's R5."

"Ik denk dat we vooral uit moeten kijken in Marchin, waar het belangrijk zal zijn om lekke banden te vermijden op het onverhard. Er zijn nogal wat onbekende factoren dit weekend: de nota's in het Frans, een ander notasysteem, Xavier die de auto weer moet leren kennen,... Maar, ik ben wel van één zaak zeker: het potentieel is aanwezig om een mooi resultaat te realiseren," besluit Filip Cuvelier.

 

Laatst aangepast op Donderdag, 05 november 2015 08:54
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws