Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 20 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Cédric Cherain wint de Condroz Rally

Geschreven door  Nov 08, 2015

Cherain domineert in Hoei!
Lefebvre beste van de R5-piloten

De 42ste Condroz Rally presenteerde een schitterend startveld, maar toch werd de wedstrijd vanaf de tweede klassementsproef overtuigend gedomineerd door Cédric Cherain. Vooraf werd de Luikenaar getipt als favoriet, maar het was de allereerste keer dat hij met een DS 3 WRC aan de start kwam. Cherain had slechts één klassementsproef nodig om de wagen onder de knie te krijgen en vanaf dat moment controleerde hij de wedstrijd.

"Het was een prachtig cadeau van mijn sponsors en team D-Max om me met de DS 3 WRC te laten rijden en ik wilde zo lang mogelijk van het geschenk genieten," lachte Cédric Cherain, die eerder dit jaar ook de Rally van Wallonië won, maar enkel na een foutje van Freddy Loix bij een tijdscontrole. Deze zege was veel mooier. "Onze aanpak was de juiste: eerst de auto leren kennen en dan aanvallen. Na deze wedstrijd kan ik enkel zeggen: wat een machine, die DS 3 WRC!"

Mogelijk had Chris Van Woensel een stevige concurrent kunnen worden, maar de Mitsubishi-piloot viel na een tweede tijd op de tweede proef uit met een elektronisch probleem. Voor de R5-piloten was het onbegonnen werk om de krachtigere WRC van Cherain bij te benen, al hielden Junior-wereldkampioen Stéphane Lefebvre (DS 3 R5) en Kris Princen (Peugeot 208 T16) de spanning er lang in. Lefebvre, genavigeerd door Pieter Tsjoen, was de eerste die moest afhaken door een lekke band in Marchin. De Fransman bleef wel agressief aanvallen en dat werd bekroond met de tweede plaats algemeen, want zaterdagavond moest ook Kris Princen vooraan afhaken. De Peugeot-piloot amuseerde zich en bestuurde zijn Peugeot op de limiet, maar een gedwongen bandenwissel in Marchin kostte 5 minuten, waardoor hij pas 8ste werd. Ondertussen was Vincent Verschueren, ook volop in de running voor het podium, uit de wedstrijd verdwenen door een gebroken centrale aandrijfas.

De strijd voor de derde plaats werd een WRC-duel tussen Yves Matton, de patron van Citroën Racing aan het stuur van een DS 3 WRC, en David Bonjean, die opteerde voor een Citroën C4 WRC. Na een sterke zaterdagavond, leek Bonjean goed op weg naar het podium, maar zondag bleef Yves Matton aandringen. Bonjean ging in de fout in Lavoir, waardoor Matton een plaatsje won, maar door een afgebroken versnellingsbak in zijn DS 3 WRC ging de derde plaats toch naar David Bonjean. Matton tuimelde op de slotproef nog naar de 5de plaats, achter de revelatie van de wedstrijd, Xavier Baugnet met de Ford Fiesta R5 van het Renties Racing Team.

Benoît Allart eindigde op een mooie 6de plaats met zijn Fabia WRC, voor Guillaume Dilley, die zijn debuut met een DS 3 R5 bekroonde met de titel van vice-Kampioen van België. De top 10 wordt vervolledigd door Kris Princen, die zondag het massaal opgekomen publiek verwende met een flinke portie spektakel, Jourdan Serderidis en Olivier Collard. Viervoudig WTCC-wereldkampioen Yvan Muller viel door een lekke band net buiten de Top 10.

Bij de voortrekkers was Kevin Demaerschalk, 14de algemeen tussen het 4x4-geweld, weer outstanding met zijn DS 3 R3T. In R2 ging de zege naar Cédric De Cecco, maar de eindzege in de Peugeot 208 Rally Cup ging naar Victorien Heuninck. In het Junior BRC ging de zege in de slotmanche van het seizoen naar Romain Delhez die een prima wedstrijd reed met zijn Opel Adam R2.

Bekijk het volledig eindklassement hier!

Nieuwsberichten en/of verslagen van teams zijn welkom in onze mailbox!

Laatst aangepast op Zondag, 08 november 2015 22:42
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws