Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Tuur Vanden Abeele met goede moed 2016 in

Geschreven door  Jan 09, 2016

Kortrijkzaan mikt op mooie BK-campagne

Tuur Vanden Abeele ziet 2016 met een frisse blik tegemoet. De Kortrijkzaan wil komend seizoen zeven BK-manches betwisten, aangevuld met enkele regionale koersen. De Mitsubishi Lancer Evo VII werd deze winter helemaal heropgebouwd in Group N-configuratie. “Ik verlang al maanden om opnieuw het stuur te nemen en strijd te leveren op de rallywegen”, opent Vanden Abeele volg ongeduld. “Na een reeks problemen stond de wagen eind vorig jaar opnieuw op punt, maar door omstandigheden konden we er niet meer mee rijden. Het begint nu echt te kietelen om opnieuw de helm op mijn hoofd te schuiven.”

Vanden Abeele wil dit jaar zeven BK-manches afwerken. “Alle BK-manches behalve Ieper en Spa. Ieper kunnen we met deze wagen niet betwisten. Ik zal dan voor de gelegenheid nog eens bij de historics rijden met de Opel Kadett van Jochen Claerhout. Normaal zal Vincent Van Quickenborne opnieuw naast me plaatsnemen in Ieper. Het heeft weinig zin een moderne wagen te huren. Dan houden we liever het budget onder controle. Voor Spa passen we, om dezelfde reden.”

Doorheen het jaar gaat het team ook enkele regionale proeven afwerken. Welke dat worden staat nog niet vast, maar de Monteberg zit er zeker tussen. “Ik heb nog een belofte na te komen aan een gelegenheidsnavigator”, aldus Vanden Abeele.

Nieuw is dat Vanden Abeele de wagen volledig zelf zal beheren. “We hebben het nodige materiaal aangekocht en een eigen serviceteam rond ons geschaard. Zo drukken we de kosten een beetje, maar het wordt vooral een hecht team van vrienden. Dat is het hoofddoel. We willen ons opnieuw ontspannen en onze hobby beleven. De resultaten zullen dan vanzelf wel volgen.”

Net omwille van die reden gaat Vanden Abeele dit jaar verder met Frederick Bekaert. “Hij heeft me veel vertrouwen en we zijn goede vrienden. Ik wil dit jaar het plezier in het rallyrijden terugvinden. Dat is vorig jaar wat zoek geraakt door veel technische en administratieve struikelblokken.”

De eerste rally wordt dus de Haspengouw rally, de openingsmanche van het Belgische Rallykampioenschap, op 27 en 28 februari in Landen.
Het team wenst uiteraard ook iedereen een gelukkige Nieuwjaar!

Laatst aangepast op Zaterdag, 09 januari 2016 09:05
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws