Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 18 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Prachtige vooruitzichten voor Rally van Haspengouw

Geschreven door  Feb 11, 2016

Eind deze maand, op 27 februari, gaat het Belgian Rally Championship 2016 van start. Het decor van de openingswedstrijd is de Rally van Haspengouw. Tien dagen voor de afsluiting van de inschrijvingen mogen we ons opmaken voor een fantastische affiche, want de inschrijvingen lopen vlot binnen.

Wat het parcours betreft, werd serieus gesnoeid in het aantal onverharde kilometers. De befaamde klassementsproef in Zepperen is geschrapt, maar de proeven in Heers en Horpmaal bieden zeker evenveel spektakel. In elk geval laten de deelnemers zich hierdoor niet beïnvloeden, want tien dagen voor het einde van de inschrijvingen noteren we al bijna evenveel deelnemers als vorig seizoen.

Vooral in de topklasse van het Belgian Rally Championship, de categorie RC2, zijn de verwachtingen ronduit veelbelovend. Freddy Loix verdedigt zijn titel met een Skoda Fabia R5, maar deze keer een exemplaar van het Franse team 2C Compétition. Vincent Verschueren vervoegt de troepen van Skoda met eenzelfde Fabia R5, ingezet door GoDrive, het team van Gaby Goudezeune. De twee Tsjechische bolides moeten vooral uitkijken voor de Peugeot 208 T16 van Kris Princen en Peter Kaspers, die in hun thuisrally vanzelfsprekend als topfavorieten van start gaan. Vorig jaar opende Kris Princen de samenwerking met Peugeot met een klinkende zege...

Maar, er zijn nog kapers op de kust. Vooral de troepen van Citroën/DS zijn goed gewapend. Tom Van Rompuy nam de DS 3 R5 van Vincent Verschueren over, terwijl Bob de Jong vorig jaar al een aantal wedstrijden reed met de R5 van het Franse merk. J-Motorsport zet een DS 3 R5 in voor Philippe Stéveny, nog een streekpiloot die voor eigen publiek wil schitteren, en Jourdan Serderidis. Maar, DS zal nog twee DS 3 R5's van jonge talenten steunen. Die twee kleppers zijn nog niet ingeschreven, dus houden we nog een slag om de arm, maar de twee jonge leeuwen zullen zeker strijden voor een Top 5.

In RC2 kijken we ook uit naar het debuut van Guino Kenis met de Mini RRC, de 1.6 Turbo met een restrictor van 30 mm. En voor de algemene overwinning zal zeker de Yokohama Lancer WRC05 van Chris Van Woensel in het oog gehouden moeten worden. Als de pechduivel de Mitsubishi spaart, dan kan de bandenhandelaar uit Schriek zeker meestrijden voor de algemene zege in Landen.

Outsiders voor de dichte ereplaatsen zijn de Mitsubishi-piloten Jonas Langenakens, altijd sterk voor eigen publiek, en Steve Bécaert, maar zeker ook de toppers van de M Cup, met Franky Boulat en Kurt Braeckevelt.

In het Junior BRC zijn de vooruitzichten al even hoopgevend. Andy Dewallef zal zijn titel verdedigen met een Opel Adam R2, net als Romain Delhez en Amaury Molle. Sébastien Bedoret gaat de strijd aan met een Renault Twingo R2, terwijl Jelle Vermeire en Tobias Brüls kiezen voor een Ford Fiesta R2. Maar, de referentie voor de jonge talenten wordt Joachim Wagemans met zijn Peugeot 208 R2.

En dan te weten dat de inschrijvingen nog lang niet afgesloten zijn.

www.rallyvanhaspengouw.be

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws