Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Perfecte seizoensstart voor Freddy Loix

Geschreven door  Mrt 22, 2016

Tweede seizoenszege voor Freddy Loix en Johan Gitsels

Freddy Loix (Škoda Fabia R5) en corijder Johan Gitsels hebben de Spa Rally gewonnen, dat is de tweede wedstrijd van het BK rally 2016. Voor de Limburger is het de tweede zege dit seizoen, de tweede op rij in Spa.

Het verhaal van de Spa Rally is snel verteld. Freddy Loix nam op vrijdag meteen de leiding maar moest die in de derde rit opnieuw afstaan aan gouwgenoot Princen. De derde rit startte met vertraging, Loix vergat de voorruitverwarming aan te zetten waardoor hij tijdens de rit last had van een aangedampte voorruit. In de twee volgende ritten zette Loix de scheve situatie recht zodat hij, weliswaar met een minieme bonus van 0.9 sec, als leider aan de tweede dag mocht beginnen. Zaterdagochtend stuurde Loix zijn Škoda Fabia R5 perfect over het technische parcours en won alle 4 de klassementsritten van de eerste ronde. Eerste achtervolger Kris Princen volgde op 21 seconden en kreeg die kloof niet meer gedicht. In de eindstand gaat Freddy Loix Kris Princen en Vincent Verschueren (Škoda Fabia R5) vooraf waardoor we hetzelfde podium hebben als in de Rally van Haspengouw.

“Twee wedstrijden gereden en twee zeges,” glundert Freddy Loix. “Beter doen is onmogelijk. Ik ben blij met deze zege. We hebben er hard voor moeten vechten. De Spa rally was een stresserende wedstrijd. Het parcours was zeer technisch en moeilijk, de weeromstandigheden op vrijdag waren zeer wisselvallig met veel nevel en mist en Kris Princen bleef de hele wedstrijd aanklampen. Op het einde hebben we de kloof nog wat kunnen uitdiepen maar eigenlijk volgde Kris constant op ongeveer 20 seconden. In de rally van Haspengouw is 10 seconden voorsprong veel maar in Spa betekent een voorsprong van 20 seconden niets. Misschien oogde de zege makkelijk maar dat was het allerminst. Mijn team 2C Compétition leverde me opnieuw een zeer competitieve Škoda Fabia R5. Ik ben blij dat ik het heb kunnen afmaken. Net als in de Haspengouw hebben ze uitstekend werk geleverd.”

“Een mooie wedstrijd, een knap parcours en een zege zorgen voor een voldaan gevoel,” zegt Johan Gitsels, corijder van Freddy Loix. “Het enige minpunt was dat we heel lang moesten wachten tussen de klassementsritten en het feit dat de historics al eerste de baan op moesten bemoeilijkte ons werk. De info die we van onze ouvreurs kregen stemde bijna niet meer overeen met de staat van het parcours op het moment dat wij erover reden. Deze zege is een mooie zege, eentje waar we enorm hard hebben voor moeten werken. Het was niet evident. De strijd met Kris Princen was net zo intens als in de Haspengouw. Twee zeges op rij is mooi. Maar je kent het spreekwoord: geen twee zonder drie! Afspraak op 9 april in Tielt.”

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws