Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Kevin Demaerschalk gaat voor top-5 in Tielt

Geschreven door  Apr 07, 2016

Doel: zoveel mogelijk kilometers afmalen
Shakedown in de regen met de DS 3 R5 van J-Motorsport

Kevin Demaerschalk, die in de Spa Rally veel te vroeg de strijd moest staken, begint zijn seizoen bij het Citroën Belux Junior Team pas écht volgende zaterdag in de TAC Rally. Kevin, die zich best thuis voelt op de smalle en gladde wegen rond Tielt, zal er dit weekend de kleuren van het Junior Team hoog houden.

Het was aanvankelijk niet gepland dat het Citroën Belux Junior Team aanwezig zou zijn in de TAC Rally. De wedstrijd stond niet op het lijst van vijf wedstrijden die Guillaume Dilley en Kevin Demaerschalk, de vertegenwoordigers van het nieuwe Junior Team ondersteund door Citroën Belux, zouden afwerken. Guillaume Dilley wist in Spa een mooie zesde plaats te veroveren, en zette onderweg enkele mooie tijden neer, maar Kevin Demaerschalk wist helaas slechts een paar kilometer af te werken, vooraleer de strijd te staken na een probleem met de stuurbekrachtiging. Ter compensatie zal Kevin volgende zaterdag aan de start staan van de TAC Rally.

Woensdagavond kroop Kevin Demaerschalk achter het stuur van de DS 3 R5 van J-Motorsport, ter gelegenheid van de officiële shakedown. "In de regen waren de wegen nog gladder dan normaal", glimlacht Kevin. "En als het zaterdag ook regent, zou de TAC Rally wel eens de moeilijkste rally van het Belgisch kampioenschap kunnen worden, want de grip verandert er dan om de haverklap. Samen met het team hebben we dan ook hard gewerkt om een juiste set-up te vinden. Na afloop van de shakedown hadden we de indruk een goed compromis te hebben gevonden, en beschikken we nu over een wagen die in alle omstandigheden makkelijk te besturen valt."

Realistische ambities

Uiteraard staan Kevin Demaerschalk en Bram Eelbode te popelen om zaterdag de start van de TAC Rally te nemen, maar toch willen ze zichzelf niet onder druk zetten. De wedstrijd bestaat uit 14 chronoritten die weinig ruimte voor fouten toelaten, en is voor het duo pas de eerste échte wedstrijd van het seizoen. "We willen vooral veel kilometers afmalen", vervolgt de jonge rijder uit Hoeilaart. "Gedurende de eerste KP's wil ik aan de DS 3 R5 wennen, want ik ken de wagen nog amper. Ik ben heel benieuwd waar ik me kan situeren tegenover de andere rijders uit de categorie, rijders die hun wagen of het parcours door en door kennen. Omdat we in Spa slechts één korte chronorit hebben kunnen afwerken, zal ons doel in Tielt in de eerste plaats het opdoen van ervaring zijn. Afgaande op het deelnemersveld zou een plaats bij de top-5 me uiterst tevreden stemmen."

De start van de TAC Rally wordt zaterdag om 7u45 gegeven. Er staan veertien klassementsproeven op het programma. De DS3 R5 van Kevin Demaerschalk en Bram Eelbode zal net zoals in Spa het nummer 3 dragen.

Laatst aangepast op Donderdag, 07 april 2016 17:04
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws