Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Kevin Demaerschalk op het podium in TAC Rally

Geschreven door  Apr 10, 2016

Al een snelste tijd in de tweede chronorit van de TAC Rally

Door zich van bij de start van de TAC Rally onder de snelste rijders en de referenties van het Belgian Rally Championship te mengen, wist Kevin Demaerschalk zijn potentieel aan te tonen. Na een felle strijd slaagde hij er zelfs in om aan het eind van een zo goed als perfecte dag in de laatste, doornatte, chronorit het derde podiumtrapje te veroveren.

Hoewel hij de rally begon met een vijfde tijd, wist Kevin Demaerschalk al in de tweede chronorit voor sensatie te zorgen door met zijn DS 3 R5 van J-Motorsport de snelste tijd neer te zetten. De rijder van het Citroën Belux Junior Team zette daarna twee keer de tweede tijd neer en keerde na de eerste lus als derde terug naar Tielt, achter Princen en Loix. "Na het eind van de eerste KP heb ik het tempo wat verhoogd. De omstandigheden waren heel verschillend dan die van de shakedown. Omdat ik me goed voelde achter het stuur, ging ik snel, zonder echter risico's te nemen", stelde de jonge rijder uit Hoeilaart tevreden.

Ook in de volgende lus hield Kevin de derde positie stevig vast, maar in KP11 verloor hij enkele seconden. Daardoor zakte hij terug naar vier, achter Verschueren. Tijdens de assistentie voor de start van de laatste twee klassementsproeven bleek Demaerschalk echter zeer gemotiveerd om opnieuw op het podium te geraken. "Die schuiver heeft me een twintigtal seconden gekost. Dit is op zich al een goed resultaat, dus kan ik me niet permitteren om van de baan te gaan. Maar ik ben wel van plan om hem terug te halen!" (lacht).

Indrukwekkende eindsprint
 
Kevin Demaerschalk hield woord en wist in de laatste, door felle regen geplaagde, chronorit zijn tegenstander te grazen te nemen. "Derde, dat is een droomresultaat voor mijn eerste volledige rally met een R5", juichte de rijder van het Citroën Belux Junior Team. "Dank aan het hele team van J-Motorsport en aan mijn ingenieur Fabio Lazzerini. Hij heeft me echt geholpen om mijn wagen beter te begrijpen en steeds beter te rijden."

Bram Eelbode deelde uiteraard de vreugde van zijn rijder. "Kevin reed een zo goed als perfecte dag. Behalve die kleine schuiver ging hij geen enkele keer in de fout. Van bij de start waren onze chrono's bij de betere, terwijl het er voorin nochtans snel aan toeging. Wat ik ook wist te appreciëren is dat hij de hele dag lang heel rustig bleef. Hij hield steeds het hoofd koel. Een perfecte dag!"

Bij Citroën Belux was men eveneens in de wolken na het door Kevin Demaerschalk veroverde podium. "We wisten dat Kevin het potentieel had om voorin me te draaien en het de toppers lastig te maken", glimlachte Anouk Van Vliet, directeur communicatie bij Citroën Belux. "Maar een podiumplaats bij zijn eerste rally met de DS 3 R5, dat is een eenvoudigweg een droom!"

Yves Matton, net zoals in Spa aanwezig om de rijders van het Citroën Belux Junior Team van nabij te volgen, bleek ook heel enthousiast. "Kevin heeft getoond dat hij uit het goede hout is gesneden. Niet alleen heeft hij bewezen dat hij geduld kan uitoefenen vooraleer toe te slaan, maar ook om dat - zoals de allergrootsten - in heel moeilijke omstandigheden te doen. In die omstandigheden moet je de wagen heel goed aanvoelen... en over best wat talent beschikken."

Volgende afspraak voor het Citroën Belux Junior Team is de Rallye de Wallonie in Namen, vierde wedstrijd van Belgian Rally Championship.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws