Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Anthony Dovifat als Junior-BRC leider naar Rallye de Wallonie

Geschreven door  Apr 26, 2016

Na drie manches in het Junior BRC, heeft Anthony Dovifat al een mooie voorsprong uitgebouwd. De piloot van de DS 3 R1 staat met 60 punten afgetekend aan de leiding, voor Sébastien Bedoret (36), Lucas Walbrecq (35), Jelle Vermeire (33) en Romain Delhez (31). Dit groepje is het best gestart om een plaats in de finale van de RACB Rally Challenge te veroveren, want de top 3 van het Junior BRC na de East Belgian Rally is meteen geplaatst voor de finale.

In de Rally van Wallonië rekenen de jongeren met een R2 op weerwerk van de Renault Twingo's R1 van Lucas Walbrecq, Kjell Vandenberghe en Raymond Vanderlinden om Anthony Dovifat bonuspunten te ontfutselen, want in R2 is het ook dit jaar extra moeilijk om een bonus te verdienen. Steven Dolfen won immers al twee keer de strijd in RC4 met zijn Peugeot 208 R2 en deze keer zal ook Manu Canal-Roblès een serieuze concurrent worden voor de snelste tijden in R2.

Hoe dan ook, Sébastien Bedoret, Jelle Vermeire en Romain Delhez mogen zich opmaken voor een bikkelharde strijd in R2, want Polle Geusens maakt zijn comeback met een Ford Fiesta 1.0 EcoBoost. Na een paar maanden afwezigheid wil de Junior uit Lommel, vorig jaar al duidelijk de snelste jongere maar geklopt door Andy Dewallef met zijn Twingo R1 in het Junior BRC, weer knallen. Guillaume De Ridder er er ook weer bij, net als de Opel-piloten Amaury Molle en Andy Dewallef, die eindelijk eens een pechloze wedstrijd wil afwerken. Tobias Brüls verdedigt, net als Jelle Vermeire en Polle Geusens, de kleuren van de Ford Performance Academy. Gert-Jan Kobus heeft zich dit seizoen niet ingeschreven in het Junior BRC, in tegenstelling tot Jamie Brown ,die helaas ontbreekt op de deelnemerslijst na zijn sortie in de TAC Rally.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws