Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Opmerkelijke comeback voor Polle Geusens in Rallye de Wallonie

Geschreven door  Mei 01, 2016

"Het ritme kwam snel terug !"

Polle Geusens maakte een opmerkelijke comeback in de Rally van Wallonië, de vierde wedstrijd van het Belgian Rally Championship 2016. Na 7 maanden afwezigheid, had Polle niet veel tijd nodig om zijn draai te vinden in zijn nieuwe Ford Fiesta EcoBoost. Van bij de start was hij in strijd voor de overwinning in de categorie RC4 en uiteindelijk won hij de trippel: RC4, Junior-klassement en de Junior Award.

De Rally van Wallonië startte vrijdagavond, zoals gewoonlijk, met een dubbele passage op de showproef van de Citadel in Namen. Polle klokte tijdens de eerste passage de tweede tijd in RC4, maar de tweede passage leverde een magere 71ste tijd algemeen op. De reden: een klein foutje en een afgeslagen motor.

Zaterdag lagen de proeven er verraderlijk glad en nat bij. Polle en Justine namen geen onnodige risico's, maar het tempo werd stelselmatig verhoogd en op het einde van de dag was de strijd intens met Guillaume De Ridder voor de leidersplaats in RC4.

"Het ging beter dan gedacht, want ik zat redelijk snel terug in het goede ritme. De auto voelt heel goed aan en geeft me vertrouwen. Dan volgen de tijden vanzelf. Naarmate we meer kilometers hadden gemaakt, kon ik Guillaume De Ridder meer onder druk zetten. We naderden tot op 6" van Guillaume op de voorlaatste proef zaterdagavond en op de proef van Vedrin konden we de leiding in RC4 en in het Junior-klassement overnemen toen onze concurrent een probleem had met de stuurbekrachtiging," vertelde Polle.

Zondag bleef de 25-jarige uit Lommel strakke tijden rijden met zijn nieuwe Ford Fiesta EcoBoost.

"Om geconcentreerd te blijven is het beter om strakke tijden te blijven rijden. We hebben dit weekend vlot gereden, maar ook geen overdreven risico's genomen," vertelde Polle, die een prachtige 11de plaats behaalde. Een stunt wanneer je weet dat er 14 R5's aan de start stonden, naast nog een aantal WRC's.

"11de algemeen, dat is natuurlijk onverhoopt. Ik had niet gedacht dat ik zo snel weer het goede ritme zou vinden, maar deze Ford geeft me veel vertrouwen. Het chassis is uitstekend. Ik kijk al uit naar de volgende confrontatie in mijn thuiswedstrijd, de Sezoensrally!"

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws