Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 18 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Vier op een rij voor Loix, Gitsels en Skoda

Geschreven door  Mei 02, 2016

Freddy Loix en corijder Johan Gitsels hebben de rally van Wallonië gewonnen, dat is de vierde van in totaal negen wedstrijden die meetellen voor het BK. Xavier Bouche eindigt op de tweede plaats. Vincent Verschueren finisht als derde en maakt het ŠKODA podium compleet.

Voor de tweede keer in zijn carrière wint Freddy Loix de rally van Wallonië en zet zo zijn indrukwekkende zegereeks gewoon verder. Na de rally’s van Haspengouw, Spa en de TAC zijn Freddy Loix en Johan Gitsels nu ook de beste in de rally van Wallonië. En eens te meer was hun ŠKODA Fabia R5 zowel competitief als uiterst betrouwbaar.

“Ik ben enorm gelukkig met deze zege” glundert Freddy Loix. “Eigenlijk is de analyse snel gemaakt. We hebben een zeer intelligente wedstrijd gereden waarin we vooraf enkele klassementsritten hadden aangestipt waar we zouden aanvallen. Die aanpak heeft geloond. Ik wil het team bedanken voor het geweldige werk en ŠKODA België omdat mijn wagen opnieuw een toonbeeld van betrouwbaarheid was. Tot slot wens ik deze zege op te dragen aan Peter Baert die gisteren overleed. Hij heeft jarenlang mijn carrière van dichtbij gevolgd en heeft via meerdere programma’s en zenders de autosport tot bij de mensen gebracht. Mijn collega rijders, ŠKODA België, mijn corijder en ikzelf zijn hem daar ontzettend dankbaar voor.”

“Het was zeker geen evidente wedstrijd” pikt Johan Gitsels in. “De wisselvallige weersomstandigheden zorgde ervoor dat het geen makkelijke wedstrijd werd en de opgave van Kris Princen zorgde ervoor dat het voor ons een atypische rally werd. Plots was het niet meer voluit aanvallen maar beredeneerd rijden. Na overleg met Vincent Struye, marketing manager van ŠKODA België, werd beslist om in functie van het kampioenschap te rijden en geen risico’s meer te nemen. Tot het onverwachte gebeurde en François Duval crashte waardoor wij aan de leiding kwamen. Vandaag hebben we gewoon gecontroleerd en het resultaat is er. Vier op een rij!”

Vier op een rij krijgt plotseling een dubbele betekenis want niet alleen is het de vierde zege op rij voor Freddy Loix, de eerste vier plaatsen in de eindstand worden allen ingenomen door ŠKODA’s. “Het feit dat we met Freddy en Johan vier wedstrijden op rij winnen is fantastisch maar vier ŠKODA’s die de eerste vier plaatsen voor hun rekening nemen is pas echt ongelofelijk. ŠKODA zet zich al jaren in voor de Belgische autosport. Dit moment is er eentje om te koesteren. We doen daarmee even goed als in Tsjechië waar gisteren de rally Šumava Klatovy eindigde. De zege was voor Jan Kopecky en net als in België werd de top 4 bezet door ŠKODA rijders ” aldus Catherine Van Geel, perswoordvoerster van ŠKODA België.

In de tussenstand van het BK blijft Freddy Loix met het maximaal aantal van de punten ruim aan de leiding. Door de opgave van Kris Princen vergroot Loix zijn voorsprong in de tussenstand van het BK. De volgende wedstrijd is de Sezoensrally. Die wordt op 21 mei in en om Bocholt gereden.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws