Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Xavier Baugnet sprint naar de vijfde plaats in Rallye de Wallonie

Geschreven door  Mei 02, 2016

"Trots op mijn twee snelste tijden"


Met 14 R5's aan de start, oogde de affiche van deze 33ste Rally van Wallonië ronduit indrukwekkend. Xavier Baugnet wilde voor de tweede keer zijn talent showen met een topwagen, meer bepaald de Ford Fiesta R5 van het Renties Racing Team. Filip Cuvelier navigeerde de jonge Condruzien naar een erg knappe 5de plaats algemeen, na een intens duel met streekpiloot Adrian Fernémont, eveneens met een Ford Fiesta R5.

De wedstrijd begon met een dubbele passage op de Citadel in Namen. Niet de favoriete proef van Xavier Baugnet en al zeker niet in het donker in de gietende regen. De Renties-piloot maakte er het beste van, maar hij eindigde op de 21ste plaats op 33" van leider Duval.

"Zo een rondkoers is niets voor mij. Bij de start van de tweede passage liet ik me bijna verrassen door de koude banden zoals Jordan Scaillet. Ik zag de muur en de boordsteen heel dicht komen. Dat snijdt je benen af. De rest van de proef heb ik heel braaf afgewerkt, zonder risico's te nemen. Omdat er water in de lichtbak was gekomen, moesten we de afdaling ook zonder verstralers afwerken. Dat was ook af te lezen van onze chrono," bekende Xavier Baugnet.

Zaterdag rukten Xavier Baugnet en Filip Cuvelier stelselmatig op in het klassement, maar die opmars werd even gestopt toen de Renties Fiesta R5 in Malonne met een lekke band vooraan aan de finish kwam.

"We hebben een steen geraakt in een koord en we verloren een halve minuut," vertelde Xavier, die zondag in duel ging met Adrian Fernémont voor de 5de plaats. Een prestigeduel om de eerste Ford-piloot aan de finish te zijn.

"De set-up was niet fantastisch dit weekend, maar ik wilde me aanpassen en dat ging steeds beter. We waren volop in strijd met Adrian Fernémont. Hoewel we geen ouvreurs hadden, ging ik toch voluit en zo reden we de snelste tijd in Crupet en Natoye, twee erg snelle proeven. Dat zijn twee besttijden om trots op te zijn," lachte Xavier, die zijn doel bereikte met een mooie vijfde plaats in zijn tweede rally met de Ford Fiesta R5.

Ook in de Condroz Rally mogen we Xavier Baugnet weer aan de start verwachten met de Renties Fiesta R5.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws