Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Didier Duquesne met Skoda Fabia R5 in Kenotek Ypres Rally

Geschreven door  Mei 24, 2016

"Het begin van een nieuw avontuur"
 
Nadat hij vorig seizoen een mooi project met een nieuwe R5 presenteerde voor de Kenotek Ypres Rally, maakt Didier Duquesne zich op voor een nieuw avontuur dat eind juni van start zal gaan in de Westhoek. De piloot uit Aalbeke heeft zich ingeschreven met een fonkelnieuwe Skoda Fabia R5, bijgestaan door BMA, het team van Bernard Munster, vorig jaar nog winnaars in Ieper.

Na een erg sterk optreden in de 6 Uren van Kortrijk, waar Didier Duquesne het grootste deel van de wedstrijd aan de leiding reed met een WRC, begint Didier, met steun van Konvert Interim, aan een nieuwe episode in zijn carrière. Didier bestudeerde de verschillende mogelijkheden en hij koos voor een Skoda Fabia R5 van BMA.

"We hebben de verschillende R5's bekeken en onderhandeld met verschillende teams, maar uiteindelijk hebben we gekozen voor de allerbeste R5 van het moment, de Skoda Fabia R5. De betrouwbaarheid van de Skoda is indrukwekkend en BMA heeft als team zijn kwaliteiten al ruimschoots bewezen, onder andere met de zege van Freddy Loix vorig jaar in Ieper," vertelt Didier, die met een fonkelnieuwe Fabia R5 zal kunnen rijden. "En we gaan deze keer geen voorbereidingswedstrijd rijden. We beperken ons tot een goede privé testsessie om de Fabia onder de knie te krijgen. Bernard Munster kent wel een aantal plaatsen met een representatief parcours om de auto af te stellen voor Ieper."

Veel tijd zal Didier niet nodig hebben om de Skoda onder de knie te krijgen. Dat heeft Duquesne vorig jaar al bewezen met 2de plaatsen in Wervik en de Omloop van Vlaanderen, terwijl hij in Ieper op weg was naar een dichte ereplaats.

In Ieper zullen de nota's in de Skoda Fabia R5 in de kleuren van Konvert Interim gelezen worden door Diederik Pattyn, een oude bekende van de piloot uit Aalbeke. Ze reden in 2009 een volledig seizoen samen in een Toyota Celica GT-Four.

"Ik kijk uit naar de nieuwe samenwerking met Didier," vertelt Diederik, die al drie jaar bijna niet meer gereden heeft na een ongeval in de Rally van Frankrijk. "In mijn thuisbasis nog eens van start gaan met een topwagen, wellicht de beste wagen van het veld, dat is een schitterende uitdaging. We gaan ervan genieten."

De Konvert Skoda Fabia R5 zal ongetwijfeld een opvallende rol spelen in de Kenotek Ypres Rally. Afspraak in Dikkebus op vrijdagavond 24 juni voor de eerste klassementsproef van de Belgische manche van het European Rally Championship.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws