Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Bernhard ten Brinke vervolgt ontdekkingstocht in België

Geschreven door  Aug 30, 2016

Kort na zijn WK-comeback in de Rally van Duitsland vervolgt Bernhard ten Brinke zijn seizoen in België. Komend weekeinde start de rallyrijder uit Zeddam in de Omloop van Vlaanderen, de oudste rally van België die wordt verreden in de regio van Roeselare. “Ik wil verder gaan waar ik in Trier ben gebleven: nog meer snelheid vinden met de Skoda Fabia R5.”

In die missie wordt de ambitieuze Achterhoeker bijgestaan door zijn vaste navigator Davy Thierie en het team van Wevers Sport. Rondom Roeselare wacht het Nederlands-Belgische duo 19 klassementsproeven verdeeld over twee dagen, waarbij slotdag zaterdag een uitputtingsslag belooft te worden met 14 proeven.

‘Veel couperen’

“Niet voor niets heb ik deze wedstrijd op mijn kalender gezet. De proeven zijn snel en uitdagend, waarbij je veel zal moeten ‘couperen’, zoals de Belgen zeggen: de berm van de weg meepakken in de bochten om nog sneller te kunnen zijn”, vertelt Bernhard ten Brinke, die in 2012 en 2014 deze wedstrijd ook al reed.

Het snelle vervolg van het seizoen past in het plan van Bernhard ten Brinke om zijn Skoda Fabia R5 nog beter te leren kennen. “In Duitsland werd zichtbaar wat ik eigenlijk al wist: ik heb wedstrijdritme en uren achter het stuur van de Skoda nodig. In ‘de Omloop’ wil ik het maximale uit de auto en uit mezelf halen.”

‘Niet eenvoudig’

Bernhard en Davy hopen die ambitie te kunnen vertalen in een mooie eindklassering. “We gaan voor een top 3-klassering. Toch zal dat niet eenvoudig worden, want dit is een rally die je niet moet onderschatten. Bovendien is het startveld sterk: snelle Belgen met R5’s en een aantal rijders met World Rally Cars, waaronder Erik Wevers. Die zal ik moeilijk bij kunnen houden.”

Het Belgische avontuur voor Bernhard en Davy start op vrijdagavond rond de klok van zes uur, terwijl de finish wordt verwacht op zaterdagavond rond half acht ’s avonds. De Omloop van Vlaanderen is ook een belangrijke opwarmer voor de thuiswedstrijd van Bernhard ten Brinke: de Eurol Hellendoorn Rally. “Ja, daar kijk ik ook al naar uit. Maar eerst gaan Davy en ik ons volledig focussen op ‘de Omloop’ voor een mooi resultaat.”

Bernhard ten Brinke wordt gesteund door: Eurol, Multicycle, Tricorp, Beelen, Etna, Farmlight Lampoil, Bribus Keukens, Bribus Extra, VDM Cars, Autototaal en Logisz.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws