Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

ConXioN Omloop van Vlaanderen: Chris Van Woensel neemt de leiding

Geschreven door  Sep 03, 2016

De openingsavond van de 57ste ConXioN Omloop van Vlaanderen kende een erg boeiend verloop door de weersomstandigheden. Het voltallige peloton werd verrast door de regen die vroeger arriveerde dan aangekondigd. Op slicks was het overleven in de openingsronde.

Het grootste slachtoffer van de openingsavond was Kris Princen, maar dat had niets te maken met de regen: "Ik ging gewoon te hard in die linkse. De wagen sprong uit de koord en ik schoof in de gracht. Heel jammer, maar we blijven in koers om ritme op te doen voor de East Belgian Rally."

Vincent Verschueren, die de weg opende met zijn Skoda Fabia R5, reed in het droge een kanontijd op de eerste proef, maar hij sluit de eerste avond af op de tweede plaats op 8"5 van leider Van Woensel. De Mitsubishi-piloot is erg tevreden: "We hadden gekozen voor een medium compound en het was gewoon een kwestie van overleven in de regen. Op de twee laatste proeven kon ik het verschil maken op Verschueren en de andere R5's."

Ten Brinke opende met een mooie 3de plaats op 17"9 van koploper Van Woensel, ondanks het feit dat hij de Skoda Fabia R5 voor de eerste keer bestuurde in de regen. Claudie Tanghe staat vierde op 19"7, nadat hij in het donker het tempo wat liet zakken. Bob de Jong, prima gestart met een 2de tijd op de openingsproef, volgt op 37"5. Achter het R5-geweld doet Andy Lefevere het uitstekend met zijn Mitsubishi op 58"7. De lokale specialist was gestart op harde slicks en in de tweede lus speelde de nachtblindheid hem parten, maar Lefevere zal zaterdag zeker nog oprukken.

De 7de plaats is in handen van Emil Bergkvist. Hij volgt op 1'17", maar de Zweed verloor 57" door een schuiver in de eerste lus. Zijn besttijd op KP 4 was indrukwekkend. Melissa Debackere staat op een mooie 8ste plaats, voor Guino Kenis.

De openingsavond van de ConXioN Omloop van Vlaanderen loste alle verwachtingen in. Morgen staan nog 14 klassementsproeven op het programma. Alles blijft mogelijk...

 

Klassement na dag 1

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws