Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Chris Van Woensel bouwt zijn voorsprong uit in Roeselare

Geschreven door  Sep 03, 2016

De tweede wedstrijddag van de 57ste ConXioN Omloop van Vlaanderen is gestart met mooi droog weer en een aangenaam zonnetje. Ideale omstandigheden voor Chris Van Woensel om het vermogen van zijn Mitsubishi Lancer WRC05 uit te spelen. Op de eerste vier proeven van de tweede dag vergrootte de Brabander zijn voorsprong van 8"5 naar 17"7 op Vincent Verschueren, die nochtans de snelste was op de allereerste proef in Passendale.

Verschueren heeft op zijn beurt wat meer afstand genomen van Bernhard ten Brinke. De Nederlander liet zich op de Zilverberg even verrassen door een foutje in de nota's, wat hem een kleine halve minuut kostte, precies de achterstand die hij heeft op Verschueren. Andy Lefevere heeft het goede tempo gevonden. De Mitsubishi-piloot is opgerukt naar de 4de plaats op 1'22" van de leider, maar wel 11"6 voor de DS 3 R5 van Bob de Jong.

Emil Bergkvist voelt zich goed op het Belgische asfalt. Hij blijft vlot meedraaien op de 6de plaats op 1'49", 11" voor Melissa Debackere. Claudie Tanghe kwam op de tweede proef van de dag in Houthulst in de problemen. De Renties-piloot verloor 6'35" door een lekke band, maar daarmee was de ellende nog niet achter de rug, want ook het stuurhuis ging stuk, wat nog eens een minuut kostte op elk van de volgende twee proeven. Guino Kenis en Stephan Hermann verdwenen in Rumbeke beiden uit de wedstrijd met een kapotte ophanging.

In Historic is Paul Lietaer, 9de algemeen, autoritair leider voor Pieter-Jan Maeyaert en Gunther Monnens. Dirk Deveux verloor anderhalve minuut door een lekke band, terwijl Patrick Mylleville zijn Porsche licht beschadigde. In de M Cup geeft Hans Weijs Jr het tempo aan, gevolgd door Franky Boulat en Kurt Braeckevelt.

Bij de Juniors staat er voorlopig geen maat op Polle Geusens, leider voor Jelle Vermeire en Sébastien Bedoret. Maar de snelste in R2 is Steven Dolfen, die een 20-tal seconden voorsprong heeft op Geusens.

Laatst aangepast op Zondag, 04 september 2016 09:29
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws