Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

ConXioN Omloop van Vlaanderen: Spanning troef voor de podiumplaatsen

Geschreven door  Sep 03, 2016

Onder een stralende zomerzon zijn de deelnemers aan de 57ste ConXioN Omloop van Vlaanderen aan de laatste lus van 5 klassementsproeven begonnen. Chris Van Woensel kan enigszins met een gerust gemoed de slotronde aanvatten, want de Mitsubishi-piloot heeft 25" voorsprong, al is die voorsprong virtueel meer dan een minuut. Vincent Verschueren kampt immers met een motor die te heet loopt en door het kijken naar de temperatuurmeter reed hij vervolgens nog eens lek, waardoor de Skoda-piloot 6 minuten te laat inklokte voor de start van de Zoning... Dat zou een minuut straftijd betekenen... Bovendien kreeg Vincent Verschueren zijn motor niet meteen aan de praat voor het startpodium bij het begin van de slotronde...

Van Woensel heeft dus een veilige marge, maar toch blijft Chris nerveus, al kan hij wel opnieuw schakelen met de paddles aan het stuur: "De prijzen worden pas verdeeld aan de finish. Het zijn nog 5 heel moeilijke proeven. Ik probeer de gevaarlijkste coupures te vermijden, maar er kan nog veel gebeuren. Kijk, in Passendale liet ik de motor afslaan bij de start en meteen kwam Verschueren terug tot op 8"... Nu lijkt de voorsprong veilig, maar we zijn er nog niet..."

Bernhard Ten Brinke strijdt voor de tweede plaats met zijn Skoda Fabia R5, die op de Zoning de Lancer WRC05 probleemloos voor kon blijven. Maar, de Nederlander moet uitkijken voor een ontketende Andy Lefevere, die genaderd is tot op 2"9. "Ik ben opgegroeid op de Zilverberg. Op dat gladde asfalt ga ik nog iets proberen," vertelde Lefevere strijdlustig. Emil Bergkvist is opgeschoven naar de 5de plaats, voor Melissa Debackere en Bob de Jong. Erik Wevers volgt een minuut achter de DS 3 R5.

Hans Weijs heeft de strijd moeten staken met zijn BMW, zodat Franky Boulat als leider in de M Cup aan de slotronde is begonnen, maar met slechts een 15-tal seconden voorsprong op Kurt Braeckevelt.

Bij de Juniors is Polle Geusens nog steeds leider. Jelle Vermeire is Sébastien Bedoret gepasseerd voor de tweede plaats. In Historic domineert Paul Lietaer nog steeds voor Pieter-Jan Maeyaert, die de show verzorgde op de Zoning.

Laatst aangepast op Zondag, 04 september 2016 09:29
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws