Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 19 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Steven Dolfen oppermachtig in R2 tijdens de ConXioN Omloop van Vlaanderen

Geschreven door  Sep 06, 2016

Veertien besttijden!

Nadat Steven niet volledig de verwachtingen had ingelost tijdens de Kenotek Ypres Rally stond hij samen met copilote Sabine voor hun tweede vooropgestelde doel van dit seizoen: met de Peugeot 208 R2 van bij Pevatec Belgisch kampioen worden in de R2 klasse. 

"Het is een lange zomer geweest, in Ieper had ik echt wel beter kunnen scoren was ik niet in de fout gegaan op vrijdagavond. Dan kunnen 2 maanden echt wel lang duren eer je die fout kunt rechtzetten en toen we een paar dagen voor sluiting van de inschrijvingen zagen dat onze tegenstand sterk maar doenbaar was hadden we er al vertrouwen in dat het nog goed kwam met ons kampioenschap."

Maar plots kwam Polle Geusens in laatste instantie het lijstje R2's vervoegen, een zege voor de strijd maar een slechte zaak voor het kampioenschap. Want Steven was de knalprestatie van Polle met zijn ECO boost in de Kenotek Ypres Rally nog niet vergeten. Neem daar nog bij, Adrian Fernemont eveneens in een R2 ECO boost en de vaste waardes Jelle, Romain en Seb … Het beloofde alvast een interessante strijd te worden. 

"Voor de verandering hadden we andermaal geen tijd om vooraf te testen want het was tenslotte al van in Ieper dat we nog eens met de 208 gereden hadden. Maar als bij wonder verliep de vrijdagavond nagenoeg vlekkeloos voor ons op een kleine schuiver na vlak voor de neus van mijn copilote haar supporters! Het was ook voor ons een hels karwei om de wagen op de baan te houden met de harde '21' compound van Michelin in de regen. Na de eerste dag bleek het dan ook tussen Polle en onszelf te gaan om de zege."

Op dag 2 konden Steven en Sabine onmiddellijk een kloofje slaan op de eerste proef die ze stelselmatig uitbouwden tot ruim een minuut. Een oponthoud en een kleine schuiver aan de start van KP Passendaele veranderde weinig aan het klassement.

"We reden een nagenoeg perfecte wedstrijd met een top 208 en dito copilote. Na de eerste ronde op zaterdag konden we al een beetje gaan controleren en de onnodige risico's gaan schuwen. Want al onze jokers zijn helaas opgebruikt. Zowel financieel alsook voor het klassement. We hebben nu nog 14 dagen om ons budget rond te krijgen voor de East Belgian Rally die aanvankelijk niet op ons programma stond. Het gaat de goeie richting uit maar we zijn er nog niet … "

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws