Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

EBR Rally: Polle Geusens domineert, Jelle Vermeire mee naar de RNT Finale

Geschreven door  Sep 26, 2016

In de East Belgian Rally, verreden onder een stralende zon in de Oostkantons, kende de 8ste en voorlaatste manche van het Junior Belgian Rally Championship een bijzonder boeiend verloop. Voor de eerste plaats was er geen echte strijd, want Polle Geusens domineerde van start tot finish de strijd in R2 met zijn Ford Fiesta R2 EcoBoost. Maar, voor de dichtste ereplaatsen werd hard gestreden, want er stond een finaleplaats voor de RNT Rally Challenge op het spel.

Vooraan stond er geen maat op Polle Geusens, voor de vierde keer op vijf rally's de sterkste in het Junior BRC. Hij versloeg niet alleen de andere jongeren, maar ook de concurrentie in R2, nochtans sterk bezet met Steven Dolfen en Adrian Fernémont. Polle werd door het voordeel van de R1's bij de puntentelling "slechts" vice-kampioen, maar de Ford-piloot is met deze punten wel zeker geplaatst voor de finale van de RACB National Team Rally Challenge. Geusens kreeg dan ook de Junior Award uitgereikt, goed voor een gratis inschrijving voor de Condroz Rally.

De strijd voor de derde finaleplaats voor de RACB Rally Challenge, toegekend aan de derde in de stand van het Junior BRC na deze East Belgian Rally, ging tussen Romain Delhez, Jelle Vermeire en Sébastien Bedoret. Romain Delhez, die dit jaar veel mechanische pech had, leek op weg naar de kwalificatie voor de finale. De Opel-rijder realiseerde twee snelste tijden, goed voor belangrijke bonuspunten, en hij eindigde bij de Juniors op de 2de plaats. Voldoende voor de finale... op voorwaarde dat Jelle Vermeire niet derde zou eindigen. En, dat leek lange tijd het geval, want Vermeire werd bij zijn debuut met de Ecoboost Fiesta voorafgegaan door Sébastien Bedoret met zijn Twingo R2. Maar, in de slotronde ging Bedoret over de kop, waardoor Vermeire een plaats op kon schuiven. De derde plaats voor de piloot uit Roeselare was voldoende om zich te plaatsen voor de finale van de RNT Rally Challenge.

"Natuurlijk zijn we ontgoocheld, maar ik besef ook dat we hier onze finaleplaats niet verloren hebben. We hebben teveel technische problemen gekend dit seizoen," vertelde Romain Delhez.

"Schitterend nieuws natuurlijk," lachte Jelle, die met zijn gedachten wel bij de ongelukkige Sébastien Bedoret was. "We zagen plots de Twingo op het dak liggen. Ik ben meteen gestopt. Ik vond het heel jammer voor Sébastien, want hij is een topkerel. Toen ik in Roeselare in de slotfase mijn versnellingspook brak, sprong hij meteen uit zijn wagen om mee naar een oplossing te zoeken. Nochtans waren we op dat moment volop in strijd met elkaar. Een heel sportief gebaar."

In R1 ging de zege trouwens naar Lucas Walbrecq, nadat Junior-kampioen Anthony Dovifat de versnellingsbak van zijn DS 3 R1 brak op de startlijn. Walbrecq schuift hierdoor op naar de 5de plaats in het kampioenschap, voor de ongelukkige Bedoret.

 

Tussenstand Junior BRC na 8/9 wedstrijden: 1. Dovifat 176 ptn; 2. Geusens 131; 3. Vermeire 87; 4. Delhez 85; 5. Walbrecq 79; 6. Bedoret 76; 7. Vandenberghe 40; 8. Brüls 35; 9. De Ridder 26; 10. Wagemans 22...

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws