Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

De Kenotek Ypres Rally in de Tour European Rally 2017!

Geschreven door  Okt 20, 2016

"Een ambitieus internationaal kampioenschap"

Op 23 en 24 juni zal Ieper en de Westhoek weer helemaal in het teken staan van de rallysport. Niet alleen de tenoren van het Belgisch kampioenschap zullen het beste van zichzelf geven op de smalle baantjes van de Kenotek Ypres Rally, maar ook de kleppers van het Brits rallykampioenschap. En, dat is nog niet alles, want de Kenotek Ypres Rally zal voortaan deel uitmaken van de Tour European Rally, een internationale serie met Europese allures, waartoe nu al de Rally van Madeira en de Rallye du Valais behoren.

De Tour European Rally doet denken aan de International Rally Challenge, een competitie die later het Europees kampioenschap zou opslorpen. In de Tour European Rally vinden we, naast de Kenotek Ypres Rally, immers nog twee klassiekers met een Europese historie terug: de Portugese Rali Vinho da Madeira en de Zwitserse Rallye International du Valais, naast de Oostenrijkse Rallye Liezen en een gravelrally in het prachtige Italiaanse Toscane. Wellicht wordt eerstdaags nog een zesde wedstrijd aan de kalender toegevoegd.

"De komst van het British Rally Championship was een eerste belangrijke stap naar een kwalitatief sterk bezet startveld, want de combinatie van de Belgische en de Britse top zal ons een fantastische affiche opleveren. Daarnaast zijn we trots dat we deel zullen uitmaken van de Tour European Rally, een internationaal kampioenschap vol ambitie met enkele mythische rally's en een uitstekende TV-return," vertelt Jan Huyghe, Marketing & Sales Director van Superstage, de organisator van de Kenotek Ypres Rally.

Hoe dan ook maakt Superstage zich eind juni op voor een topweekend Europese rallysport met een sterk Brits accent en de wens het recordaantal R5's in een wedstrijd te verbeteren.

"Om iedereen gelijke kansen te bieden, zowel de Belgen, de Britten als de andere Europeanen, zullen we het parcours voor meer dan 50% wijzigen," vervolgt Alain Penasse, Rally Director van de Kenotek Ypres Rally. "Proeven worden omgekeerd, hier en daar komt er een lusje bij of laten we een stuk weg, enz. Natuurlijk zal de aard van het parcours hetzelfde blijven, maar de proeven zullen toch grotendeels gewijzigd zijn. Dat houdt het boeiend voor de piloten."

Wie al eens kennis wil maken met het profiel van de klassementsproeven in West-Vlaanderen kan alvast het weekend van 7 mei vrijhouden, want dan organiseert Superstage zijn eerste Short Rally op de Monteberg.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws