Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Stéphane Lefebvre stuurt de DS3 R5 van J-Motorsport naar P2 in Hoei

Geschreven door  Nov 07, 2016

Stéphane Lefebvre: "Het was een mooie strijd"

Zoals verwacht heeft J-Motorsport in ruime mate bijgedragen tot het spektakel en de spanning in de Condroz Rally, de laatste manche van het Belgisch rallykampioenschap, die dit weekend werd verreden in de buurt van Hoei. De prestatie van de Zweed Emil Bergkvist werd vroeg ingekort omdat hij van de baan ging, maar de twee andere piloten van het team van Jourdan Serderidis en Frédéric Miclotte ontweken alle valstrikken op het traditioneel verraderlijke parcours om op een mooie plaats de finish te bereiken.

Stéphane Lefebvre streed van start tot finish mee voor een podiumplaats. Nochtans was zijn wedstrijdbegin niet makkelijk. "Door een technisch probleem konden we helaas niet testen vooraf, zoals gepland," vertelt de Fransman. "Op dit verraderlijke parcours en gelet op het enorm sterke startveld, was dat een duidelijk nadeel. We hebben de afstellingen van de DS 3 moeten aanpassen tijdens de servicebeurten. Ik reed ook teveel op de voortrein. In de loop van de wedstrijd werd het beter en vanaf dat moment kon ik interessante tijden rijden."

De officiële piloot van Citroën Racing voor 2017 verkleinde op die manier gevoelig zijn achterstand op zijn teamgenoot Craig Breen. Op het einde van de eerste dag kon hij ook profiteren van de sortie van Cherain om een plaats op te schuiven in het klassement. Maar, de koppeling van de DS 3 toonde tekenen van vermoeidheid. J-Motorsport besliste de koppeling te vervangen tijdens de service op het einde van de etappe. "Helaas kregen we de as van de koppeling, die geblokkeerd zat, er niet uit," vertelt Fred Miclotte. "We hebben het probleem kunnen omzeilen door ook de versnellingsbak te vervangen. Maar, onze reservebak was een bak met korte verhoudingen, wat niet ideaal was voor de tweede dag."

Lefebvre gaf zich nog niet gewonnen. Hij ging de ganse zondag in de aanval. "Om het gebrek aan topsnelheid door de versnellingsbak met kortere verhoudingen te compenseren, heb ik alles gegeven," vertelt Stéphane. "Het was soms nipt, maar ik heb me prima geamuseerd. Het was een mooie strijd. Ik ben blij dat ik Citroën Racing de dubbel kon bezorgen in deze Condroz Rally met de tweede plaats achter Craig Breen."

Vooraan was de wedstrijd bijzonder spannend, maar de klassieker in Hoei was ook een grote uitdaging voor heel wat amateurs en jongeren die ooit in de voetsporen willen treden van Breen en Lefebvre. Onder hen Amaury Molle, die zijn Opel Adam R2, bijgestaan door J-Motorsport, naar een verdienstelijke 37ste plaats stuurde. "Ik ben heel blij dat ik aan de finish sta van deze veeleisende wedstrijd," vertelde de inwoner van Fosses-la-Ville. "De eerste ronde was moeilijk, want de afstellingen van de wagen waren niet ideaal. We hebben ze stelselmatig aangepast. Met mijn nieuwe copiloot, Pascal Lopès, is alles vlot verlopen. Met een wagen die me beter lag, heb ik zondag een paar goede tijden gereden. Maar, we moesten ook op de baan blijven. Opdracht volbracht. We hebben zondag tien plaatsen gewonnen en ik kon de maat nemen van Andy Dewallef met een gelijkaardige wagen. Maar, het belangrijkste is de opgedane ervaring en de kilometers die we konden maken."

De Zweed Emil Bergkvist, die aan de start kwam met een tweede DS3 R5 van J-Motorsport, ging zaterdag al vroeg met enkele spektaculaire koprollen de bomen in.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws