Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Eerste info over de Rally van Haspengouw

Geschreven door  Jan 08, 2017

Geen onverhard dit jaar...

20 jaar geleden was er de eerste editie van de 6 uren van Landen. Bedoeling was om de tijd van de “Haspengouw Rally” ooit terug te beleven… Na 6 edities onder VAS vlag, werd de 7e editie in 2001 al opgenomen in het nationaal kampioenschap, het toenmalig Divisie 2 kampioenschap. Amper 2 jaar later beloonde men de inzet van Topspeed Rally Club Haspengouw, door in 2003 de wedstrijd te laten promoveren naar het nationaal Divisie 1 kampioenschap. 2003 was ook een uniek jaar, aangezien als enige organisatie ooit, er zowel een VAS wedstrijd, D1 en D2 wedstrijd tezamen werd ingericht.

Als we het palmares bekijken zien we heel wat legendarische wagens en piloten. De meeste overwinningen (5) staan op naam van Pieter Tsjoen ex-aequo met Historic-rijder Dirk Deveux, gevolgd door Freddy Loix die één overwinning minder telt.

Voor de 20e editie starten we zoals de afgelopen jaren, om 8 uur in domein ’t Park in landen om 3 ronden van 4 KP’s af te werken, goed voor ongeveer 150km tegen de klok. Naar goede gewoonte hebben we weer voor wat afwisseling ten opzichte van de vorige jaren gezorgd door KP Walshoutem wat te herschikken, maar gewoontegetrouw staat een doortocht aan het beruchte kapelletje zeker op het programma.

Na deze KP zaken voor het eerst in jaren terug af naar Gingelom. Wie in 2015 de rally van Zuid-Limburg gevolgd heeft, zal deze mooie klassementsproef zeker herkennen.

De klassementsproeven van Heers en Horpmaal konden in de vorige editie op veel bijval rekenen, zodoende hebben werden deze terug opgenomen in het parcours. Voor sommige een opluchting, voor andere misschien spijtig, maar het onverhard in KP Heers zit er dit jaar niet meer bij.

Dit betekent dat we dit keer jullie een 100% verharde rally presenteren. Alhoewel de weergoden er soms anders over denken en sommige verharde wegen, plots, er als onverhard kunnen uitzien in Haspengouw… De “goede oude tijd” van de Haspengouw Rally zal nooit meer terugkeren. Daarvoor zijn de veiligheidsvoorschriften en wagens, in al die jaren, te zeer veranderd. Die oude wagens kan je echter nog wel eens bewonderen bij de mensen van Slowly Sideways, en ook bij de deelnemers van de 4e Gitter Regularity die ook dit jaar weer van de partij zijn.

Spektakel is er nog steeds te zien in en om Landen op 25 februari 2017. Zodoende hopen we toch dat we een klein beetje in onze opzet van 20 jaar geleden geslaagd zijn…

Inschrijven is vanaf nu mogelijk op www.rallyvanhaspengouw.be

Laatst aangepast op Maandag, 09 januari 2017 16:54
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws