Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 16 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Kevin Demaerschalk grijpt naast verdiend podium in Spa

Geschreven door  Mrt 19, 2017

De rallysport kan soms wreed zijn. Kevin Demaerschalk leek met zijn DS3 R5, een bolide die hij acht maanden geleden voor het laatst bestuurde, op weg naar een podiumplaats in de Herock Spa Rally. Helaas besliste het lot daar net voor de finish anders over. Toch wist Kevin Demaerschalk in de tweede manche van het Belgisch rallykampioenschap nog maar eens te tonen dat hij bij de snelste rallyrijders van het land behoort.

Op vrijdagavond begon de Spa Rally met vier nachtelijke chronoritten, gedeeltelijk of helemaal verreden op het Circuit van Spa-Francorchamps. Na de eerste twee kp’s lag de rijder van Citroën Belux slechts op de negende plaats, maar twee chronoritten verder had hij al vier plaatsen gewonnen. “Jammer genoeg hadden we aan het begin van de wedstrijd een probleempje met de turboklep, die zich in veiligheidsmodus schakelde. Dat kostte ons heel wat power en een pak seconden”, aldus Kevin. “Bij de tweede doortocht verbeterden we onze tijden met 15 en 34 seconden, waardoor we naar de vijfde plaats wisten te klimmen. Maar de rally is nog lang en de voor morgen aangekondigde regen zal nog wel voor ophef zorgen.”

Op het virtuele podium 

De tweede dag kreeg inderdaad nogal wat stortbuien te verwerken, waardoor er bij de koplopers heel wat incidenten te noteren vielen. In de tweede proef van de dag reed hij lek, waardoor Kevin Demaerschalk wat tijd en plaatsen verloor. Maar na een uitstekende eerste doortocht van de beruchte Clémentine wist hij in de tussenstand alweer twee plaatsen te winnen. “Het was nochtans geen makkelijke lus voor ons. Twee lekke banden en in de Clémentine had onze auto een wat bizar rijgedrag. Maar goed, we staan aan de voet van het podium en ik ben vast van plan deze positie tot het eind te verdedigen.” Terwijl de regen ‘s namiddags nog wat harder begon te vallen klommen Kevin Demaerschalk en Bram Eelbode dankzij de opgave van de leider naar de derde plaats in de tussenstand, ondanks een verlies van 2 vermogen op hun DS3 R5. Een probleem dat de technische staf bij het aansnijden van de laatste lus van vier chronoritten helaas niet kreeg opgelost. “Er is zo goed als geen turbodruk meer, en dus ook geen vermogen”, aldus Fred Miclotte, team manager van J-Motorsport. “Samen met onze ingenieur en via telefonisch contact met Citroën Racing hebben we de oorzaak proberen zoeken, maar zonder succes.”

Opgave in het zicht van de streep

Op de verbinding richting Stavelot en de start van de… 13de chronorit, kwam het mooie verhaal voor het duo van J-Motorsport aan zijn eind. “Uiteraard is de ontgoocheling enorm”, stelde Anouk Van Vliet, hoofd communicatie van Citroën Belux. ”Maar een mechanische sport kan soms wreed zijn. Ondanks de heel lastige omstandigheden had Kevin zich naar een virtuele podiumplaats weten te rijden, waarbij hij nog maar eens zijn enorme talent liet zien. Jammer dat dat niet  beloond werd met een heel goed resultaat. Afspraak in Namen, voor de Rallye de Wallonie! We willen onze revanche!”

Ondanks zijn opgave stelde Kevin Demaerschalk na de Spa Rally een positieve balans op. “Hoewel ik op dit parcours wat ervaring miste, en ik aan het stuur van de R5 nog niet over alle automatismen beschik, reden we op een mooie positie rond. Een podiumplaats had de door iedereen geleverde inspanningen mooi kunnen belonen”, stelde de rijder uit Hoeilaart glimlachend. “Maar de kilometers die ik dit weekend wist af te leggen, in heel wisselende omstandigheden, die zullen me bij het vervolg van mijn programma zeker van pas komen. Ik hoop maar dat we vanaf de Rallye de Wallonie het geluk wat meer aan onze zijde zullen hebben…”
 

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws