Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Sezoens Rally zet vernieuwing verder

Geschreven door  Mrt 20, 2017

Op zaterdag 20 mei 2017 is het gezellige Bocholt opnieuw the place to be voor alle rallyliefhebbers. Racing Team Moustache zet de vernieuwende trend van de voorbije jaren verder. Dat kan u zien aan deze nieuwe website én – voor het derde jaar op rij – een volledig nieuwe klassementsproef!

In 2015 lanceerde RT Moustache voor het eerst kp De Hees, een volledig verharde rondkoers die de laatste twee jaar als openingsproef van de wedstrijd fungeerde. Naar aanleiding van het jubileum – in 2016 was het de 40ste editie van de Sezoens Rally – kregen de deelnemers voor het eerst kp Steenberg voor de wielen geschoven. Deze voor de Sezoens Rally atypische en volledig verharde proef kreeg erg veel lof van de deelnemers. Wie dacht dat de vernieuwing daarmee stopte, heeft het mis want in 2017 komt er wéér een nieuwe kp bij in de Sezoens.

Voorzitter Jeff Steensels: "In 2017 blijft één van onze klassiekers – kp Goolder – even op het schap liggen. Er zijn werken gepland aan de Brogelerweg, die zowel in het begin als in het midden van de proef gebruikt wordt. Omdat je nooit helemaal zeker weet hoe zo’n werken vorderen, besloten we om Goolder dit jaar niet te rijden. Binnen het bestuur waren er nog enkele ideeën voor nieuwe kp’s en één daarvan heeft nu vaste vorm gekregen. Dankzij de samenwerking van het stadsbestuur, de plaatselijke politie en de lokale omwonenden presenteren we de deelnemers in 2017 voor het eerst KP Peer: ongeveer 16 km lang waarvan 30% mooi onverhard, want dat typische ingrediënt van onze wedstrijd willen we toch ook behouden. Trouwens, wie zegt dat de Sezoens Rally een zware rally is, moet de finishpercentages van alle wedstrijden in 2016 er maar eens bijnemen. 68 % van onze deelnemers stond toen aan de finish. Dat was samen met de wedstrijden nà ons in het BRC het hoogste percentage in het BRC 2016."

Wedstrijdleider Gerard Vrijens: "Eigenlijk blijft alleen kp De Steenberg hetzelfde in 2017. Naast de nieuwe kp Peer gevolgd door een regroup op het gezellige stadsplein van Peer, zijn er ook wijzigingen bij de andere drie proeven: De Hees, Gerdingen en Veldhoven. We hopen dat een gewijzigd parcours de BRC-deelnemers kan warm maken om bij ons te komen rijden. In plaats van al in het begin van het seizoen te melden dat ze bij ons niet komen rijden, hopen we dat er in 2017 positief vóór de Sezoens Rally gekozen zal worden want ook in 2017 zullen de afwezigen ongelijk krijgen… Met de nieuwe kp, de andere wijzigingen en de afwezigheid van de kampioen van 2016 Freddy Loix zal de strijd meer open zijn dan ooit!"

De Sezoens Rally presenteert 15 kp’s voor het BRC en 10 kp’s voor de Criterium-rijders. De derde nevenwedstrijd – de Sezoens Regularity – zal na het succesvol debuut vorig jaar ook opnieuw georganiseerd worden.

Nieuwe website en inschrijvingen geopend 

Vanaf vandaag is ook de volledig vernieuwde website online gegaan. De voorlopige reglementen zijn gepubliceerd en de online modules om in te schrijven zijn geopend. Voor het ontwerp van de site en alles wat erachter steekt, is een grote dankuwel op zijn plaats voor Bernhard Verkade, web developer bij Redkiwi. Samen met de RTM’ers van PR & administratie spendeerde deze rallyfan en Subaru-lover (www.subaruwrc.com) menig uurtje aan deze nieuwe www.sezoensrally.be. Voor de knappe pics die konden we – ere wie ere én fotocredits toekomt – rekenen op de bijdragen van Jo Pijpops, Bart Vanpoucke, Gerd Moors en Pedro Boel. Namens het hele team wensen we u veel surfgenot op de nieuwe site en … tot 19 en 20 mei in Bocholt.  

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws