Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Pinto Cup zet strijd verder in 44ste TAC Rally in Tielt

Geschreven door  Apr 04, 2017

Komend weekend, op zaterdag 8 april, is de Ford Pinto Cup aan zijn tweede manche toe. Koen Verhaeghe verdedigt er zijn leidersplaats in het kampioenschap en mag vooral zware tegenstand verwachten seizoensdebutanten Jeroen Van Wanseele en Rik Vannieuwenhuyse.

Niet minder dan vijf teams geven elkaar afspraak op de gladde wegen rond Tielt. Koen Verhaeghe komt als leider in de Pinto Cup aan de start. De Zwevezelenaar won de openingsmanche, de Rallye de Hannut, nadat topfavorieten Sam Warnez en Christof Anckaert hun wagens vroeg op kant moesten zetten. Verhaeghe kan meteen een goede zaak doen in Tielt, net zoals Franklin Temperville -tweede in Hannuit -, want Sam Warnez verschijnt niet aan de start na zijn opgave in Hannut en ook Christof Anckaert laat de TAC aan zich voorbij gaan.

Maar daarom zal de strijd er niet minder om zijn, want Rik Vannieuwenhuyse, Arthur Kerkhove en Jeroen Van Wanseele maken hun seizoensdebuut. Vooral voor Van Wanseele is de rally van Tielt heel speciaal, want de tweevoudige kampioen staat dagelijks op met zicht op de Poelberg. “Ik rij heel graag in Tielt. Ik passeer bijna dagelijks over een deel van de proef rond de Poelberg, dus het is echt wel iets speciaals. Het is de derde keer dat ik aan de start sta, maar ik blijf echt genieten van de proeven”, aldus de “régional de l’étappe”.

Van Wanseele rijdt maar een beperkt programma dus de Tieltenaar heeft maar één doel. “Dat is winnen. Als het droog is, denk ik dat het ontzettend hard zal gaan. Voor mij mag het een beetje nat liggen. Ik vrees vooral Rik Vannieuwenhuyse. Het belooft zeker een mooie wedstrijd te worden. We kijken er naar uit.” De voorbije weken was er heel wat te doen rond de motoren van de historische wagens. Er zouden controles volgen en wie een te zware motor heeft, moet vrezen voor het verlies van zijn licentie. “Ik heb er op zich geen probleem mee. Wie een te zware motor heeft moet zich maar inschrijven in klasse M, probleem opgelost. Het heeft geen zin om er veel over te palaveren. We rijden binnen de cup allemaal voor ons plezier en willen er met de middelen die we hebben het beste van maken”, besluit Van Wanseele.

De TAC Rally telt veertien proeven, goed voor 160 kilometer tegen de klok, slopend voor man en machine. De eerste proef, Schuiferskapelle, start om 8u13. Rond 21u worden de eerste wagens op het eindpodium verwacht in de Tieltste Europahallen.
 

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws