Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Koen Verhaeghe opnieuw primus in tweede manche Pinto Cup

Geschreven door  Apr 11, 2017

Koen Verhaeghe boekt een mooie dubbel. Na winst in de Rallye de Hannut gaat de West-Vlaming opnieuw aan de haal met de laurierkrans in de 44ste TAC Rally, de tweede manche van Ford Pinto Cup. De andere deelnemers waren een pak minder gefortuneerd.

Zo zag Rik Vannieuwenhuyse nooit de start van de rally. De schaduwfavoriet zag zich genoodzaakt de rally aan zich voorbij te laten gaan omwille van persoonlijke redenen. Daarmee was topfavoriet en tweevoudig kampioen Jeroen Van Wanseele meteen zijn belangrijkste speelkameraad kwijt. Van Wanseele opende sterk en was zelfs sneller dan regerend historickampioen Dirk Deveux. De kampioen bleef een verschroeiend tempo aanhouden en stond na acht proeven zelfs 40ste algemeen in het sterk bezette deelnemersveld.

“We begonnen goed aan onze rally, met de snelste tijd in de Pinto Cup. We bouwden gestaag onze voorsprong uit tot bijna drie minuten op de eerste achtervolger”, aldus Kris Durie, corijder van Van Wanseele. “Echter, op het einde van de achtste proef, Poelberg 2, kregen we af te rekenen met mechanische pech. Een paar honderd meter voor de finish verloren we plots de derde en vierde versnelling. We moesten onze Ford helaas op kant zetten opgeven”, aldus Durie.

Koen Verhaeghe kreeg dus opnieuw een gouden kans om met de volle pot te gaan lopen, maar ook de Zwevezelenaar kende zijn deel van de pech met koppelingsproblemen. “Aan de start van KP Poelberg had ik steevast problemen om de wagen in versnelling te krijgen, dit door lucht in het hydraulisch systeem van de koppeling. Ons serviceteam leverde schitterend werk en ontluchtte het systeem een paar keer waardoor we telkens verder konden.” Ondanks de hachelijke momenten wist Verhaeghe opnieuw naar winst te rijden, waarmee hij zich opwerpt tot titelfavoriet.
Arthur Kerkhove was aan het eind eigenlijk het snelst, met een kleine minuut voorsprong op Verhaeghe, maar omdat Kerkhove normaal maar één wedstrijd betwist in de Pinto Cup wordt zijn resultaat niet opgenomen in de eindafrekening.

Voor Franklin Temperville, vóór de wedstrijd tweede in het Cup-klassement, eindigde de rally in mineur. Temperville had opnieuw uitzicht op een tweede plaats maar op Oosthoek 3 begaf een steekas met de opgave tot gevolg. Maar Temperville en zijn co, Xavier Van Eeckhoutte, hebben iets erg moois in het verschiet, want ze plannen een deelname in de Rallye d’Antibes, een van de meest gerenommeerde rally’s in Frankrijk met proeven van de Monte Carlo.

Het spreekt voor zich dat Koen Verhaeghe een gouden zaak doet in het kampioenschap met twee overwinningen uit twee wedstrijden. De volgende wedstrijd is de Rally van Wervik, begin juni.

(Foto: Sandro Delaere)

Laatst aangepast op Dinsdag, 11 april 2017 11:50
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws