Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Kevin Demaerschalk is de pechduivel te snel af in Namen

Geschreven door  Mei 01, 2017

Doel bereikt voor Kevin Demaerschalk, vijfde in de Rallye de Wallonie

In de Rallye de Wallonie, tweede van vijf rally’s die dit jaar op hun programma staan, wisten Kevin Demaerschalk en Bram Eelbode met hun DS 3 R5 van het J-Motorsport team beslag te leggen op een mooie vijfde plaats.

In de Spa Rally leek Kevin Demaerschalk al op weg naar een mooi resultaat, maar toen moest hij voortijdig de strijd staken. Na de 25 chronoritten van de Rallye de Wallonie was hij dan ook heel blij dat hij deze keer de pechduivel te snel af was geweest en beslag kon leggen op een vijfde plaats. De Naamse klassieker was de rijder van Citroën Belux in het verleden immers zelden gunstig gezind. “Dit doet deugd! Ons doel was een plek bij de eerste vijf. Deze vijfde plaats zorgt dus voor voldoening, al wil je als rijder altijd meer. Na onze opgave in Spa was het belangrijkste hier een goed resultaat te behalen.”

Voor de eerste keer kon Kevin Demaerschalk over de evoluties op de DS 3 R5 beschikken en hij wist al snel post te vaten in de top-5 van de tussenstand. Die positie wist hij tot het eind vast te houden, mede dankzij de feilloze betrouwbaarheid van de DS 3 R5. “Het is moeilijk te zeggen of de nieuwe evoluties ook hebben bijgedragen aan de prestaties van de wagen, want ze werden vooral ontwikkeld om de betrouwbaarheid te verhogen. Op dat vlak viel er het hele weekend niets te noteren op onze DS 3 R5. Uiteraard doet dat iedereen heel wat plezier”, stelt een tevreden Kevin, die zelf wel met een ander probleem kreeg te kampen.

De pijn vergeten

“Inderdaad”, glimlacht de jonge Brabander. “Mijn rug zat geblokkeerd. Dat overkomt me soms. Vrijdagochtend had ik heel wat pijn aan het bekken en zat ik helemaal vast. Met hulp van pijnstillers en bruistabletten kon ik deze rally toch in min of meer normale omstandigheden afwerken. Eens ik achter het stuur zat hoefde ik er niet te veel meer aan te denken.”

Ook Anouk van Vliet, hoofd communicatie van Citroën Belux, was uiteraard heel tevreden. “Door zijn goede chrono’s in deze heel hoogstaande wedstrijd bewees Kevin nog maar eens dat er met hem rekening moet worden gehouden. Ik hoop dat er na dit mooie resultaat nog meer mogen volgen. Afspraak in Ieper voor het vervolg van ons programma!”

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws