Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Volle buit voor de Peugeots 208 van DG Sport Compétition in Namen

Geschreven door  Mei 04, 2017

Algemene overwinning voor de T16 R5 en zege in RC4 voor het R2-zusje: de Peugeots 208 van DG Sport Compétition drukten duidelijk hun stempel op de Rallye de Wallonie, vierde manche van het Belgisch rallykampioenschap. Om ook nog voor een kers op de taart te zorgen bleken Kevin Abbring-Pieter Tsjoen en Guillaume de Mévius-Louis Louka ook de beste performers in hun respectievelijke klasse.

Kevin Abbring en Pieter Tsjoen lieten er bij de start van de Naamse klassieker geen twijfel over bestaan: “We willen met de Peugeot 208T16 R5 naar de overwinning rijden, om zo onze titelkansen een nieuwe impuls te geven. De pech die ons bij de twee vorige manches achtervolgde is helemaal vergeten.”

Na het korte vrijdagse ‘voorgerechtje’ op de Citadel van Namen stond het duo al tweede, maar vanaf zaterdag namen ze het voortouw. Ze zetten meteen acht snelste tijden neer. “Hoewel we de hele dag lang geen enkel probleem hadden, konden we toch geen beslissende kloof richting concurrentie slaan”, stelt Alain Georges, het hoofd van de formatie uit Theux. “Kampioenschapsleiders Vincent Verschueren en Véronique Hostens volgden na 149 km tegen de klok immers op amper 13.7 seconden. Ook op zondag moesten Kevin en Pieter dus hard aanvallen…”

En dus vertrokken de vertegenwoordigers van Peugeot België-Luxemburg met het mes tussen de tanden, vastbesloten om hun voorsprong verder uit te bouwen. Tegen het eind van de wedstrijd kon er echter al gecontroleerd worden. “De lekke band voor Vincent Verschueren leverden Kevin en Pieter een minuut voorsprong op op Ghislain de Mévius, die ondertussen was doorgeschoven naar de tweede plaats. Kevin had dus geen enkele reden meer om aan te vallen”, analyseert Alain Georges. “Hij werd perfect begeleid door Pieter, die de rally als zijn broekzak kent. Het bewijs: hij wist er dit weekend voor de negende keer te winnen. Een zege die smaakt naar meer… Het resultaat in de Wallonie bevestigt het feit dat de Peugeot 208T16 R5 van DG Sport Compétition bij de zegekandidaten van het Belgische rallywereldje hoort, ondanks de stevige concurrentie.”

Ook Guillaume de Mévius-Louis Louka mogen een positieve balans opstellen, na een overtuigende zege bij de Juniors. Na de pech van Spa en Tielt wilden de jonge wolven eerst vertrouwen tanken en daarom trokken ze voor de Wallonie richting Lyon, waar ze een manche van het Franse rallykampioenschap afwerkten. In de Wallonie was van bij de start duidelijk wat hun intenties waren en namen ze de kop bij de Juniors: “Het reglement van het kampioenschap hecht heel wat belang aan het aantal behaalde scratches en dus zorgden Guillaume en Louis er voor dat ze met mooie statistieken naar huis konden: ze zetten maar liefst negentien keer de snelste tijd neer”, stelt de baas van DG Sport Compétition tevreden vast. “Op zaterdagavond sloegen ze in de KP van Natoye een definitieve kloof, door hun tegenstanders een halve minuut aan de broek te smeren.”

Zondag dikte het duo van de zwart-geel-rode 208 R2 hun aantal scratches nog wat aan, maar in de KP van Wartet was het toch even schrikken: “De laatste assistentiebeurt was iets geanimeerder dan voorzien, maar eens te meer beantwoordden onze mecaniciens aan de verwachtingen en konden Guillaume en Louis zonder problemen opnieuw vertrekken, richting een ruime zege.”

De cijfers spreken voor zich: na de vierde van negen manches telt de rijder van de 208 R2 van DG Sport Compétition nu 30 punten voorsprong op zijn naaste achtervolger in het Junior-kampioenschap. Om maar te zeggen dat het er goed uit ziet!

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws