Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Ypres Rally: De strijd begint al op de vernieuwde Qualifying Stage

Geschreven door  Mei 22, 2017

De 53ste editie van de Ypres Rally belooft weer een fantastische affiche te presenteren. De inschrijvingen uit binnen- en buitenland komen vlot binnen en we mogen ons opmaken voor een strijd op internationaal niveau, met onze nationale Thierry Neuville als absolute referentie.

Het spektakel begint ook dit jaar al op donderdag 22 juni in Nieuwkerke met de Qualifying Stage, gevolgd door de Shakedown. De proef in Nieuwkerke is dit jaar hertekend om de verkeersstroom in het servicepark te verbeteren. De start is verlegd naar de Seulestraat, waarna de teams meteen de Potteriestraat in duiken. Het nieuwe gedeelte maakt een lus langs de Groenestraat en de Temmersdreef, waarna opnieuw aangesloten wordt op het bekende snelle en technische gedeelte door de Spiervelden. Het slot van de proef bleef ongewijzigd op de Markt van Nieuwkerke, waar het showgedeelte op de kasseien jaarlijks gesmaakt wordt door duizenden rallyfans.

De Qualifying Stage wordt dit jaar voorbehouden voor de Gold Entries die zich hebben ingeschreven met een wagen van klasse RC2, de topcategorie met de R5's, of een GT. De chrono op de QS zal bepalend zijn voor de startorde. De top-15 mag vrijdagmiddag op het podium zijn startpositie kiezen, in volgorde van het klassement, terwijl de tijden op de QS de volgorde zullen bepalen vanaf de 16de plaats.

Om een toptijd te rijden op de QS, krijgen de deelnemers vanaf 18h twee doortochten op de Free Practice. Ook voor deze Free Practice zal elke deelnemer een starttijd moeten respecteren, zodat er vanaf 18h constant wagens zullen rijden op de proef.

Na de QS, die van start gaat om 19h48, mogen alle deelnemers de Shakedown rijden, vanaf 20h45 tot 23h. Ook de toppers die hun wagens nog verder willen afstellen, mogen na de QS verder deelnemen aan de Shakedown.

Kortom, op donderdagavond is Nieuwkerke de place to be in de Ypres Rally 2017.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws