Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Strijd op alle niveaus in Ypres Rally

Geschreven door  Jun 15, 2017

30% meer deelnemers !

Een jaar na de beslissing om uit het Europees rallykampioenschap te stappen, mag gezegd worden dat Superstage de juiste keuze heeft gemaakt. Een blik op de deelnemerslijst bewijst dat de Ypres Rally de wind in de zeilen heeft. De komst van het Brits kampioenschap, voor de eerste keer in zijn 59-jarig bestaan actief buiten Groot-Brittannië, zorgt voor een toename van het aantal deelnemers met 30%! Bovendien verbreekt de Ypres Rally alle records met maar liefst 35 R5's aan de start. Maar, er wordt door de 129 ingeschreven teams voor verschillende kampioenschappen gestreden in Ieper. Een overzicht.

TER = Tour European Rally

Deze competitie, waarvoor de inschrijving gratis is, wordt erkend door de FIA. De Ypres Rally is de tweede manche op de kalender, na de Rally Transsilvania in Roemenië, waar Giandomenico Basso de snelste was, voor Bogdan Mariska en Bernd Casier. In TER2 ging de zege naar de Deen Simon Vallentin Hansen.
De overige manches op de kalender zijn de rally's van Madeira, Liezen, de Valais en Toscane. De winnaars van de TER en de TER2 Cup krijgen een prachtig geschenk: een wedstrijd, volledig betaald, met een Hyundai i20 R5!
Wie punten wil scoren voor de TER moet ingeschreven zijn.

Benelux ERT = Benelux European Rally Trophy

De Ypres Rally telt dit jaar voor de eerste keer mee voor de Benelux European Rally Trophy, een FIA-kampioenschap met verder twee Nederlandse rally's (Zuiderzee Rally en de GTC Rally), een Duitse (Rallye Sulingen) en een Deense wedstrijd (Rally Denmark) op de kalender. Ook voor dit kampioenschap moeten de deelnemers zich inschrijven.
Na twee manches heeft Hermen Kobus de leiding in handen en de Nederlandse Skoda-rijder maakt een goede kans op de eindzege, want Kobus staat in Ieper aan de start en hij rijdt ook de GTC Rally in eigen land. In ERT2 heeft Jim Van den Heuvel, in Ieper ook actief in de TER, de leiding in handen, voor teamgenoot Henk Bakkenes.

Belgian + British Rally Championship

Natuurlijk is de Ypres Rally de 6de manche van het Belgian Rally Championship (elke piloot met een Belgische licentie komt in aanmerking voor punten), maar de klassieker in West-Vlaanderen telt ook voor de eerste keer mee voor het Prestone British Rally Championship, momenteel aangevoerd door de... Zweed Fredrik Ahlin. De Britten zijn goed voor een 30-tal topwagens in Ieper, met als toetje 5 Land Rovers van het Britse leger die als demonstratie na de "moderne" wagens rijden.

Laatst aangepast op Donderdag, 15 juni 2017 19:14
Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws