Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Condroz Rally pakt uit met schitterende affiche

Geschreven door  Okt 25, 2017

De zoektocht naar een winnaar

Een blik op de deelnemerslijst… die pas vanavond wordt afgesloten, leert dat het bijna onmogelijk is om zich aan een pronostiek te wagen. De lijst met zegekandidaten is dan ook erg lang en doet de liefhebber watertanden. Het aftellen is nu echt begonnen…

De 44ste editie van de Rally van de Condroz lijkt een echte nagelbijter te worden, door een erg glibberig parcours en een deelnemerslijst die een erg onvoorspelbare, voornamelijk Belgische, strijd voorspelt voor de zege en het podium.

Het parcours van deze editie werd eerder al uitgebreid uit de doeken gedaan. Tijd nu voor de deelnemers… Tot ieders tevredenheid hebben enkele topteams hun deelname de afgelopen dagen bevestigd. Het zoals altijd talrijk verwachte publiek zal dus waar voor zijn geld krijgen: een twintigtal R5’s, minstens vijf WRC’s, zes Porsche, een S2000, een RRC, een S1600, zonder de sterke R3’s en R2’s en het peloton in historic te vergeten… Voor ieder wat wils.

Bij de WRC's staat Yves Matton, bijgestaan door Daniel Elena, weer aan de start met een Citroën C4 WRC, net als David Bonjean. Zij mikken op het algemene podium. Zelfde vaststelling voor twee deelnemers met een Skoda Fabia WRC: Yannick Albert en Manu Canal-Robles moeten in het oog gehouden worden voor de ereplaatsen.
Maar de favorieten bevinden zich zonder twijfel in de R5-categorie. Vincent Verschueren komt naar Hoei als leider in het kampioenschap en zal vooral zijn titel willen veiligstellen. Kris Princen, gemotiveerd door zijn zege in de East Belgian Rally, zal het maximum geven om een nieuwe overwinning te boeken in de Condroz en zijn rivaal tot het uiterste te dwingen. Opgepast voor Ghislain de Mevius, de meest recente winnaar van de JMC Rally van Jalhay en op het podium in Hoei in 2016, maar ook voor Xavier Bouche, altijd in grootse doen in Hoei. Guillaume Dilley is de vierde man met een Skoda Fabia R5 en ook hij zal vooraan willen meespelen…

Tegen de armada van Skoda staan enkele virtuozen die aangetrokken zijn door Citroën, te beginnen met François Duval aan het stuur van een exemplaar van PH Sport, in het gezelschap van Xavier Portier. Kevin Demaerschalk zal van de partij zijn op een wagen van J-Motorsport, terwijl Cédric Cherain en corijder Eric Gressens een van de grote favorieten zullen zijn. Emmanuel Gonay ontdekt daarentegen een R5-wagen. Maar wat het meeste aandacht naar zich toe trekt, is de grote terugkeer van Bruno Thiry op een topwagen – de DS3 R5 van Armand Fumal die klaargestoomd wordt door Burton Racing. Bruno bestuurt voor het eerst een R5-bolide in competitie en zal voor de gelegenheid een team vormen met de legendarisch Stéphane Prévot. Hun laatste rally samen, dat was… vijftien jaar geleden, in 2002… in de Rally van de Condroz. Het sympathieke duo won met de vingers in de neus aan boord van een Peugeot WRC.

Ook Peugeot komt naar Hoei met zegeambities. Het speerpunt, Abbring-Tsjoen, zal de crash tijdens de East Belgian Rally willen vergeten en schitteren in Hoei. Cédric de Cecco is er opnieuw bij en hoopt meer geluk te kennen dan in 2016, terwijl het RNT-team Guillaume de Mevius en Louis Louka voor het eerst te zien zal zijn in een Peugeot 208 T16… We vergeten uiteraard de Ford Fiesta niet van Litt, Vanneste, Loyen en vooral Adrian Fernémont, die na een knappe Rallye de Wallonie wil bevestigen op eigen bodem.

Een streling voor het oog en het oor, de verschillende Porsche op de deelnemerslijst: naast de gebruikelijke Francis Lejeune, Henri Schmelcher en Patrick Mylleville, wordt het ook opletten voor Boelens, Busin en Wartique. We noteerden nog de deelname van een Citroën RRC voor Fernandes, een Mitsubishi WRC voor lokale rijder Jean-Fred Collignon, een Skoda R5 voor streekgenoot Etienne Monfort, een Peugeot S2000 voor Anthony Martin, de Fiat Punto S1600 van Stéphane Hermann, en enkele snelle Mitsubishi zoals die van Marc Streel. Voeg daarbij de sterke R3’s (onder meer Rouard en Collette op DS, Jupsin en Verhees op Renault Clio), de competitieve R2’s (Bédoret, Molle, Delhez, Docquier…), de verschillende lokale teams en de wagens uit de historic-categorie – met een zekere Renaud Verreydt aan het stuur van zijn Ford Escort MK1 Gr.4 – en u krijgt een bomvol, gevarieerd en hoogstaand startveld… vooral omdat enkele lastminutedeelnames heel wat stof kunnen doen opwaaien.
Op het moment dat deze info wordt neergepend, hebben 156 teams hun deelname aangegeven.

Verder vermelden we op vlak van animaties vooral de handtekeningensessie in de tent op vrijdag om 18.30u, met de aanwezigheid van alle tenoren en daarnaast Nicolas Gilsoul, de webradio die in Hoei en omstreken eveneens op FM zal uitzenden (90.0 FM) en natuurlijk de andere activiteiten in de grote tent.

Niet te missen

- Tickets zijn in voorverkoop op de website condrozrally.be aan voordelige tarieven, met pakketten als ‘tickets + programma’ of ‘tickets + petje’…
- De testproef is voorzien op vrijdagnamiddag in Ben-Ahin.
- De handtekeningensessie vindt plaats in de grote tent, vrijdag om 18.30u.
- Het programma wordt vanaf vrijdagochtend verkocht in de tent en op bepaalde verkooppunten op het parcours. Het bestaat uit alle deelnemers per startnummer, een precieze gids voor de proeven en de spektakelpunten, de ‘handtekeningenpagina’s’ en alle nodige info om het verloop van de rally te kunnen volgen.
- Volg de wedstrijd live op de webradio van de rally dankzij de FM-frequentie (90.0 FM) in Hoei en omstreken.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws