Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Condroz Rally: Grijpt Sébastien Bedoret in extremis de titel?

Geschreven door  Nov 02, 2017

Halfweg het seizoen leek het Junior BRC helemaal in de plooi te liggen, maar niets blijkt minder waar. Nadat Guillaume de Mevius de eerste helft van het seizoen domineerde, met zeges in Haspengouw, de Wallonie, de Sezoens Rally en Ieper, kwam de rijder van het RACB National Team niet meer in actie in het Junior BRC. Ook in de Condroz Rally kiest hij voor een ander type wagen, meer bepaald de Peugeot 208 T16 R5. Begrijpelijk, maar mathematisch geeft hij hierdoor Sébastien Bedoret wel nog een kans om zich tot Junior-kampioen te kronen. Na een kleine correctie van de toegekende punten, wegens neutralisaties in de loop van het seizoen waardoor geen bonuspunten te verdienen zijn op die betreffende proef, kan de 22-jarige Bedoret in Hoei alsnog een gooi doen naar de Junior-titel.

De opdracht is echter verre van eenvoudig. Er staan 18 KP's op het menu en Bedoret moet 14 snelste tijden rijden. Veel mag er dus niet mis gaan, want ook een neutralisatie of het annuleren van een proef kan nefast zijn voor zijn titelkansen...

Bij afwezigheid van Jelle Vermeire en Romain Delhez, kan Pierre Vauterin nog een goede zaak doen. De Peugeot-rijder kan met een goed resultaat van de 5de naar de 3de plaats springen. Amaury Molle waagt eveneens zijn kans met een Peugeot 208 R2, terwijl Thibaud Mazuin trouw blijft aan zijn Skoda. Tobias Brüls en Valentin Vertommen kiezen voor een Ford Fiesta R2T.

Buiten het Belgische Junior BRC kijken we ook uit naar de chrono's van Jenna McCann, de jongedame die in Ierland de Junior-titel veroverde met haar Ford Fiesta R2.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws