Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Guillaume de Mevius nipt Junior-kampioen

Geschreven door  Nov 06, 2017

Heeft Guillaume de Mevius zijn Junior-titel gered... met een crash? Het is natuurlijk een verwrongen redenering, maar de neutralisatie die het gevolg was van zijn crash met de Peugeot 208 T16 zorgde er wel voor dat Sébastien Bedoret mathematisch onmogelijk nog voldoende bonuspunten kon scoren om hem van de eindzege in het Junior BRC te houden.

Sébastien Bedoret wist wat hem te doen stond in de Condroz Rally. Om Guillaume de Mevius nog van de titel te houden, moest hij 14 keer een snelste tijd rijden in R2 en bovendien het Junior-klassement winnen. De piloot van de Pevatec Peugeot 208 R2 deed precies wat van hem verwacht werd, tot hij zondagochtend uitgeteld werd door drie opeenvolgende neutralisaties...
"Zaterdagochtend heb ik een snelste tijd verloren aan Pierre Vauterin in Marchin. Ik was gestart aan een fout ritme. Op de eerste proef was ik ruim sneller en ik besliste om het wat voorzichtiger aan te pakken, maar dat was te braaf," vertelde Sébastien Bedoret. "Na de koprol van Ghislain de Mevius werd de proef geneutraliseerd, zodat ik een tweede bonuspunt verloor. Maar, met 8 op 10 snelste tijden, bleef de titel nog haalbaar. Maar, zondagochtend werden drie proeven geneutraliseerd. In Strée na het ongeval van Busin, in Amay na de crash van Guillaume de Mevius en in Wanze na de koprol van Destrument. Een neutralisatie teveel. Dat is natuurlijk frustrerend, maar we hebben onze snelheid wel bewezen."

Sébastien Bedoret hield het spannend tot de laatste wedstrijd, waarvoor hij beloond werd met de Junior Award. Pierre Vauterin sloot zijn eerste seizoen in het Junior BRC af met een mooie tweede plaats en twee snelste tijden. "Het was mijn eerste Condroz Rally. Ik heb me geweldig geamuseerd en ik ben trots op onze twee snelste tijden. Dit was een mooi eerste seizoen in het Junior BRC," vertelde Pierre, die we volgend jaar terug aan de start mogen verwachten.

Niels Reynvoet, eveneens aan zijn eerste seizoen bezig, bekroonde zijn eerste seizoen met twee snelste tijden in Hoei. De Ford-rijder, die in Marchin problemen had met de aandrijfas, wil volgend jaar de opgedane ervaring benutten om hoger te mikken in het Junior BRC.

Jean Dilley, die deze keer niet met speciale benzine reed, waardoor hij toch 20 pk minder had dan de 208 R2, eindigde op de vierde plaats, nadat hij in Ben-Ahin twee minuten in een greppel vast zat.

Achter Amaury Molle, haalde Thibaud Mazuin voor de eerste keer de finish van een BRC-manche met zijn Skoda Fabia R2. Dat kon niet gezegd worden van Tobias Brüls, die zijn Peugeot 208 R2 aan de kant moest zetten door koppelingsproblemen.

Eindstand Junior BRC (officieus): 1. G. de Mevius 87 punten; 2. Bedoret 83; 3. Vauterin 45; 4. Delhez 42; 5. Vermeire 36; 6. Reynvoet 23; 7. Pacolet 22...

Laatst aangepast op Maandag, 06 november 2017 21:33
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws