Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Kris Princen wint de Condroz Rally

Geschreven door  Nov 06, 2017

Kris Princen wint, maar Vincent Verschueren pakt de Belgische titel

Kris Princen heeft de 44ste Condroz Rally gewonnen, maar de Belgische rallytitel ging naar Vincent Verschueren, die met een derde plaats voldoende punten scoorde om zijn eerste Belgische titel veilig te stellen. Kris Princen strandt in het kampioenschap op 4 punten van de Oost-Vlaming, die over het ganse seizoen meer regelmaat aan de dag legde dan Kris Princen, die 4 overwinningen behaalde.

Kris Princen deed wat hij moest doen. Hij won voor de derde keer de Condroz Rally: "Het is duidelijk dat we hier de titel niet verloren hebben. Ik ben heel blij met deze derde zege in de Condroz. We hadden de wedstrijd altijd in handen. Zelfs toen Ghislain de Mevius in het begin even de leiding in handen had, wist ik dat ik het tempo wel kon verhogen om hem terug te pakken. Zondag heb ik me geconcentreerd op de tijden van Kevin Abbring. We hebben zijn tempo gevolgd en onze voorsprong gecontroleerd," vertelde Kris Princen, wiens copiloot Peter Kaspers een 10de overwinning behaalde. De zakenman uit Landen kondigde zijn afscheid als navigator aan.

Kevin Abbring reed een erg sterke wedstrijd met de officiële Peugeot 208 T16. De Nederlander had niet gedacht zo dicht in de buurt te blijven van de Skoda's, maar hij klokte af binnen de halve minuut van Princen. "Het is een mooi seizoen geweest. Het was een spannende strijd met Kris en Vincent. Door onze koppelingsproblemen hebben we gisteren wat tijd laten liggen, maar deze 2de plaats was wellicht wel het maximaal haalbare," vertelde Kevin Abbring, die volgend jaar bij Peugeot opgevolgd zal worden door Guillaume de Mevius, die een sterk debuut maakte met een tweede Peugeot 208 T16 tot hij vanochtend van de baan ging. De kersverse Junior-kampioen knalde in Amay op een elektriciteitspaal.

Maar, de vreugde was het grootst in het kamp van Vincent Verschueren en Veronique Hostens. De bemanning van GoDrive, het team van Gaby Goudezeune, werd voor de allereerste keer Belgisch kampioen. Een droom die in vervulling ging voor Vincent Verschueren.

"Toen ik klein was, had ik stickers van Patrick Snijers en Bruno Thiry. Grote kampioenen. Vandaag sta ik hier zelf als Belgisch rallykampioen... Ik kan het me nog niet voorstellen. Maar, noteer maar: ik heb alles te danken aan Gaby Goudezeune, mijn mentor en de teambaas van GoDrive," aldus een geëmotioneerde Vincent Verschueren, die dit weekend uitermate rustig bleef, ondanks de titelstress. "Ik begon misschien te voorzichtig zaterdagochtend, maar ik heb vervolgens het tempo lichtjes verhoogd zonder risico's te nemen. Zondagochtend ging ik op slicks van start in de regen. Een risico en daardoor verloor ik kostbare tijd, maar toen het begon op te drogen, kon ik die tijd terug pakken. Dat was even een spannend moment, maar voor het overige heb ik niet getwijfeld. Ik wil zeker Godrive, Gaby Goudezeune en mijn geweldige copilote Veronique Hostens nog eens bedanken!"

Adrian Fernémont eindigde met zijn Ford Fiesta R5 op een mooie 4de plaats. De kersverse papa had tranen in de ogen: "We eindigen op 13" van Vincent Verschueren en het podium, maar ik ben wel enorm trots dat ik kleppers als François Duval en Bruno Thiry verslagen heb. Dat waren mijn idolen, dus deze 4de plaats doet deugd."

Bruno Thiry stuurde zijn DS 3 R5 naar de 5de plaats, als beste vertegenwoordiger van de Citroën-armade. Thiry amuseerde zich zondag op het gladde parcours op slicks. Zijn teamgenoot François Duval opende zondag met een snelste tijd, maar hij moest halfweg de dag opgeven met een kapotte ophanging. Ook Yves Matton moest opgeven na een schuiver, net als Ghislain de Mevius, die in het begin van de wedstrijd even de leiding in handen had.

De top 10 werd vervolledigd door de Skoda's van Bertrand Grooten, voor de eerste keer genavigeerd door Lara Vanneste, Xavier Bouche en de Duitser Mark Wallenwein. Kevin Demaerschalk reed enkele toptijden, wanneer hij geen technische problemen had op zijn wagen. Cédric De Cecco werd 9de met zijn Peugeot, ondanks tal van problemen, waaronder turboproblemen en een motorkap die aan hoge snelheid open vloog.

In het Junior BRC ging de titel alsnog naar Guillaume de Mevius, nadat Sébastien Bedoret door een aantal neutralisaties en normtijden zijn kansen niet meer kon verdedigen. In het Historic BRC werd Stefaan Prinzie de Belgische kampioen. De Opel-rijder gaf zijn titel extra glans door ook de slotmanche van het seizoen te winnen in Hoei.

Laatst aangepast op Maandag, 06 november 2017 21:07
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws