Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Vincent Verschueren, Kampioen van België Rally 2017!

Geschreven door  Nov 06, 2017

Wat een wedstrijd, wat een seizoen en vooral wat een team! Met een derde plaats in de Condroz Rally, de slotwedstrijd van het Belgian Rally Championship 2017, is Vincent Verschueren voor de eerste keer in zijn carrière, op 38-jarige leeftijd, Kampioen van België Rally geworden. De rallyrijder uit Zingem stuurde de Skoda Fabia R5 foutloos naar de derde plaats in de Condroz Rally, goed voor de Belgische titel. Zijn eerste reactie bij de finish was voor zijn teambaas en mentor, Gaby Goudezeune. "Bedankt Gaby!"

De opdracht voor deze Condroz Rally was duidelijk. Vincent Verschueren moest minstens op de vierde plaats eindigen. Zelfs bij een zege van zijn enige overgebleven titelrivaal, Kris Princen, zou dat volstaan om Belgisch kampioen te worden. Makkelijker gezegd dan gedaan, met kleppers als Abbring, Duval, Thiry, Cherain, de Mevius en Bouche aan de start... Het duurde 8 klassementsproeven voor Vincent op een positie stond die hem virtueel de titel zou opleveren...
"Ik was te voorzichtig gestart en de set-up van de wagen was in het begin ook niet ideaal. De achtertrein brak aan hoge snelheid uit. Maar, na een aanpassing van de afstellingen, kwam ik beter in het ritme. Ik heb nochtans geen risico's genomen, want dat was niet nodig. Ik eindigde de openingsdag op 38" van Princen. Een eeuwigheid als je onze tijden van de rest van het seizoen bekijkt," vertelde Vincent Verschueren zaterdag.

Veronique Hostens, die een week geleden nog met een niercrisis in het hospitaal werd opgenomen, voelde het vertrouwen bij haar piloot toenemen: "Vincent is een piloot die altijd sterk presteert onder druk. Hij is gewoon uiterst kalm. We weten wat we moeten doen. Dat hebben we in de East Belgian Rally ook al bewezen."

Zondagochtend ging Vincent op slicks van start. Even leek hij op een nat parcours teveel tijd te verliezen, maar net op dat moment sloeg hij toe in Wanze. "In Strée liet ik teveel tijd liggen op slicks in de modder, maar toen het wat droger werd, kon ik die verloren tijd weer compenseren in Wanze, waar we een eerste scratch reden. Vanaf dat moment heb ik onze positie gecontroleerd."

Bij de finish stond het team van GoDrive de rode Skoda Fabia R5 op te wachten. De vreugde was enorm, net als de gepaste trots, want het is niet elk privé-team gegeven om de Belgische titel te veroveren.

"Ik besef het nog niet. Als klein jongetje had ik stickers van Bruno Thiry en Patrick Snijers, mijn idolen. Nu sta ik hier als kampioen... Maar, ik voel me niet even goed als zij. Je idolen, die evenaar je nooit. Nee, het is nooit mijn droom geweest om Belgisch kampioen te worden. Wel om ooit de Condroz eens te kunnen rijden met een Super 2000," lachte Vincent Verschueren, die eerder al vier keer derde was in het Belgisch rallykampioenschap (2012, 2013, 2015 en 2016) en die in het verleden ook Historic-kampioen werd.

"Maar, ik wil zeker nog eens benadrukken dat ik alles te danken heb aan Gaby Goudezeune. Hij heeft dit schitterende seizoen mogelijk gemaakt. Daarom, nogmaals: bedankt Gaby!"

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws