Print deze pagina

Robin Maes met knalgele Skoda Fabia R5 de baan op in Landen

Geschreven door  Feb 19, 2018

Eerder deze maand maakte Robin Maes bekend dat hij met een Skoda Fabia R5 6 wedstrijden van het BRC zal afwerken. De zaakvoerder van de MR Group heeft er net een stage opzitten in Lapland en bij thuiskomst werd meteen verder gewerkt aan de voorbereidingen voor het seizoen 2018.

“Uiteraard zijn we al een tijdje bezig met dit project, het is dan ook heel tof dat alle partners meestappen in het nieuwe verhaal,” aldus Robin die heel goed beseft dat 2018 een moeilijk jaar zal worden. “Samen met Vincent Verschueren heb ik een stage gevolgd bij Armin Schwarz, voormalig WRC piloot. Ik heb veel bijgeleerd maar als ik dan Vincent en zeker Armin bezig zie sta je weer met je voeten op de grond. Ik heb vooral geleerd om meer met het gewicht van de wagen te spelen, en zeker de handrem niet te gebruiken. Ook de techniek van links remmen krijg ik ondertussen onder de knie. Verwacht echter niet dat ik in de eerste wedstrijden zal mee zijn met de top…”

Dankzij het verlengde partnership met EDL, Rent Solutions en MR Group blijven de sponsors identiek aan 2017. Na de BMW is geel zowat het handelsmerk geworden van Robin Maes in de rallysport. Dus werd ook snel beslist om dezelfde kleuren te gebruiken op de Skoda Fabia R5.

Na het afhaken van Achiel Boxoen is Robin Maes voorlopig de enige rijder bij het SXM team. “Ik heb onlangs nog getest samen met Achiel en had dit zeker niet zien aankomen… Het feit dat Jasper Vermeulen met mij zal meegaan heeft geen enkel verband met het feit dat Achiel niet meer voor Skoda zal rijden. Jasper heeft een nieuwe job en kon zich niet vrijmaken voor het uitgebreider programma van Achiel,” besluit Robin.

De eerste wedstrijd met de Skoda Fabia R5 is de Haspengouw Rally, eind deze week in het Vlaams Brabantse Landen.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...