Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Didier Spillebeen engageert zich voor de RACB Mcup in Tielt

Geschreven door  Apr 04, 2018

Op zaterdag 7 april wordt in de omgeving van Tielt de 45ste TAC Rally gereden. De 3de manche van het Belgische Rallykampioenschap is meteen ook de tweede afspraak van het seizoen voor Didier Spillebeen en zijn Blue Racing BMW E30.

Vooraleer we het over komend weekend hebben, blikt Didier Spillebeen nog even terug op zijn eerste wedstrijd van het seizoen: de Rallysprint Van Moorslede waar hij de spektakelbeker wist te veroveren. "Zo'n trofee is altijd een mooie erkenning voor onze rijstijl. Ik wil bij deze gelegenheid nog eens iedereen bedanken die op ons heeft gestemd. Dit betekent tevens dat onze passages niet onopgemerkt bleven en dat stemde Autoparts Stekelorum, mijn nieuwe hoofdsponsor, en mijn andere sponsors uitermate tevreden."

Na afloop moest er wel wat worden gesleuteld aan de wagen. "Door de overvloedige regen stond er heel wat water op de klassementsproef en ik vermoed dat dit zijn sporen heeft nagelaten. Daarom hebben we enkele onderdelen zoals ons sperdifferentieel preventief moeten vervangen om verdere problemen uit te sluiten."

Komende zaterdag staat de TAC Rally op het programma, een rally die al enkele jaren niet meer in de Blue Racing agenda was opgenomen. "Mijn laatste deelname dateert van 2015. De voorbije twee jaar kon ik me privé niet vrijmaken, maar dit jaar wou ik er terug bij zijn. Met zijn vele gladde asfaltstroken staat de TAC Rally immers in mijn persoonlijke rally top-3."

Daarnaast wordt er ook voor een deelname aan de RACB M Cup gekozen. Een boeiende Cup die in Tielt goed is voor 15 BMW's van uiteenlopende types. "Ik rij graag nationaal en met Tommy Aeck heb ik nu ook een copiloot die me hierin wil volgen. In 2015 nam ik al eens deel aan de M Cup en dat is me toen uitstekend bevallen. Het is een goeie formule en met een aangename sfeer tussen de piloten."

Maar wat zijn nu de ambities?

"Ik zal natuurlijk mijn rijstijl niet verloochenen, want een dwarse passage hoort er voor mij bij. Maar in tegenstelling tot mijn vorige deelname aan de M Cup, waarbij ik het moest opnemen tegen allerlei M3's, zie ik nu speelkameraden met gelijkaardig materiaal opduiken. Ik hoop dat ik met hen een mooie strijd kan uitvechten, maar Tielt is een lange rally. Een foutje is snel gemaakt en dan zit je onmiddellijk in de gracht en is de wedstrijd voorbij. Het zal er op aankomen om een goed ritme te vinden zonder meteen voluit te gaan."

Wat staat er verder nog op het programma dit jaar?

"Na de TAC Rally volgt nog de TBR Rallysprint, de ConXioN Omloop Van Vlaanderen waar we opnieuw aan de RACB M Cup zullen deelnemen, de Hemicuda Rally en de 6 Uren van Kortrijk."

Voorafgaande aan de TAC Rally zullen Didier Spillebeen en Tommy Aeck deelnemen aan de officiële Shakedown om hun wagen af te stellen. Deze gaat door op woensdag 4 april van 19u tot 22u op Kp 'De Ratte' te bereiken langs de Wingensesteenweg (baan Tielt - Wingene).

 

>> Heb jij ons voor ons een wedstrijdverslag, voorbeschouwing of ons nieuws te melden? Stuur dit dan door naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. en/of Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. <<

Laatst aangepast op Woensdag, 04 april 2018 07:24
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws