Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 16 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Mooie progressie van het JobFIXers Rally Team

Geschreven door  Mei 01, 2018

Het was een erg geslaagde 35ste editie van de Rally van Wallonië voor het Jobfixers Rally Team. De twee jongeren maakten heel wat progressie op de snelle proeven van de vierde manche van het JobFIXers Belgian Rally Championship, terwijl Philip Cracco met een brede smile de finish haalde van een intense driedaagse aan hoge snelheid.

Pieter-Jan Michiel Cracco: "Veel geleerd en enorm geamuseerd"

De ganse wedstrijd zagen we een mooi duel tussen de twee jongeren van het JobFIXers Rally Team, Pieter-Jan Michiel Cracco en Achiel Boxoen. Voor Pieter-Jan Michiel en Jasper Vermeulen begon het 's ochtends niet zo goed.

"We hebben inderdaad twee keer een probleem gehad op de openingsproef, waardoor we niet goed aan de dag konden beginnen. Het eerste probleem hadden we op de lange openingsproef zaterdagochtend. Mijn HANS-systeem was stuk. Ik vroeg aan de starter om te mogen wachten op een andere HANS, maar daar wilde men niet van weten. Uiteindelijk heb ik toch een andere HANS genomen, maar ondertussen was de klok al aan het lopen. We verloren daardoor een veertigtal seconden en die tijd werd niet gecorrigeerd. Jammer, want het gaat toch om veiligheid," vertelde Pieter-Jan Michiel, die vanaf zaterdagmiddag beter in het ritme kwam, met onder andere een vijfde tijd algemeen in Natoye, een van de snelste proeven van de wedstrijd. "Die snelle proeven zijn ongelofelijk. De eerste ronde moet ik wel gebruiken om het parcours wat beter te leren kennen en daarna kan ik met wat meer vertrouwen aanvallen. Het ging erg hard. Maar, in vergelijking met de Fabia's hebben we op dit parcours een tekort aan topsnelheid. Onze top is 188 km/h, terwijl de Fabia's zeker 200 km/h halen. Dat wil ik echter niet gebruiken als excuus. Zet Sébastien Ogier aan het stuur van onze Fiesta R5 en hij rijdt iedereen naar huis!"

Ook zondagochtend begon in mineur voor Pieter-Jan Michiel. Het regende en de voorruit was beslagen. "Een heel frustrerende ervaring, want ik zag quasi niets. Maar, na twee proeven hadden we het opgelost en kon ik me weer amuseren. Ik mocht van Jasper niet naar de tijden kijken. We eindigen op een zevende plaats, op 15 seconden van Patrick Snijers. Een mooi resultaat, want zonder onze problemen zouden we zeker zesde geweest zijn. Ik heb in elk geval erg veel geleerd en me goed geamuseerd."

Achiel Boxoen: "Veel vertrouwen opgedaan!"

De Rally van Wallonië heeft het vertrouwen van Achiel Boxoen een boost gegeven. Ondanks het feit dat hij de slotfase moest opgeven, was de progressie in deze vierde manche van het Belgisch kampioenschap duidelijk. Achiel, die voor de eerste keer werd genavigeerd door Renaud Herman, leek op weg naar een mooie zesde plaats tot hij een klein foutje maakte.

De wedstrijd begon voor Achiel Boxoen ook niet vlekkeloos. "Op de eerste proef in Mohiville liet ik me even verrassen en schoven we van de baan. De auto stond te zacht afgeveerd, waardoor ik hem niet goed aanvoelde. We hadden wat geluk, maar vanaf de derde proef zaterdagmiddag kreeg ik terug een goed gevoel. Alleen de proef in Natoye ligt me niet om een of andere reden."

Achiel rukte stelselmatig op in het klassement. Hij ging het duel aan met Patrick Snijers. Van de 8ste plaats zaterdagavond, schoof hij zondagmiddag door naar de zesde plaats. De nota's werden door Renaud Herman perfect gelezen in het Nederlands. Helaas ging het drie proeven voor de finish mis in Vedrin.

"Wat later liep de temperatuur van de motor op en moest ik de wagen aan de kant zetten om verdere schade te voorkomen," aldus Achie Boxoen, die veel progressie maakte. "Ik vertrek hier wel met een goed gevoel. We reden een vierde tijd in Bois-de-Villers. Dat betekent dat we toptijden kunnen rijden, maar dan moet alles perfect gaan. Elke remzone op het juiste moment in de remmen, op het juiste moment op het gas, weten waar je kan aanvallen... Die ervaring hebben de toppers. Ik ben nog niet voldoende constant op dat vlak. We hebben in elk geval de kloof al flink verkleind..."

Philip Cracco: "Een geweldige ervaring..."

De vloeiende, technische proeven van de Rally van Wallonië zijn geliefd, maar ook berucht. De snelheid ligt erg hoog op dit parcours voor lefgozers. Voor Philip Cracco een mooie uitdaging om zijn grenzen te verleggen.

"Deze klassementsproeven zijn een enorme uitdaging. Na drie of vier snelle bochten die je vol gas moet nemen, pompt de adrenaline wel door je lichaam. Ik kan je verzekeren dat ik een paar keer tegen mezelf heb moeten praten. Je moet je mentaal prepareren om in de volgende snelle waaier de rechtervoet niet te liften, maar gewoon tegen de vloer te houden. Als het lukt, krijg je wel een kick! Maar, we hebben ook een paar momenten gehad dat de wagen aan hoge snelheid begon te schuiven over de vier wielen. Een keer gingen we door een links 25 in pure WK-stijl," lachte Philip, die de afstellingen zaterdagochtend liet aanpassen. "De wagen stond te zacht afgeveerd, waardoor hij teveel bewoog. Ik ben twee keer rechtdoor gegaan in het begin."

Philip Cracco en Jeannick Breyne eindigden op een mooie 14de plaats algemeen, na drie intensieve dagen. "We hebben ons geweldig kunnen uitleven op deze snelle proeven," vertelde Philip Cracco, die de volgende wedstrijd, de Sezoensrally in Bocholt, niet zal kunnen rijden. Op dat moment neemt hij immers deel aan de beroemde Mille Miglia!

 

>> Heb jij ons voor ons een wedstrijdverslag, voorbeschouwing of ons nieuws te melden, ook als organisator? Stuur dit dan door naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. en/of Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. <<

Laatst aangepast op Dinsdag, 01 mei 2018 17:15
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws