Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Grégoire Munster wint na een spannende wedstrijd

Geschreven door  Mei 02, 2018

Jean Dilley leider in het Pirelli Junior BRC

De vierde wedstrijd van het Pirelli Junior Belgian Rally Championship kende een bijzonder spannend verloop. Het tempo in R2 werd aangegeven door de Nederlander Timo van der Marel, die met zijn officiële Opel Adam R2 de ideale referentie was voor de Belgische jongeren.

In het Pirelli Junior BRC zijn de bonuspunten erg belangrijk, aangezien het verschil tussen een zege en een tweede plaats slechts twee punten is. Vandaar dat Romain Delhez aanvankelijk toch probeerde om de strijd aan te gaan met Van der Marel. Maar, zaterdagnamiddag braken de wielbouten op zijn Opel Adam R2, waardoor hij van de baan ging.

Meteen lag de strijd weer open, want Grégoire Munster was met enige reserve aan de wedstrijd begonnen. "De auto stond te hoog achteraan, waardoor ik in de zware remzones het gevoel had dat de Opel begon te zweven. De achtertrein was te nerveus. Bovendien ging ik vorig jaar op de eerste proef van de baan, zodat ik amper parcourskennis heb. Dat bleek een nadeel ten opzichte van Romain Delhez," vertelde Grégoire Munster, de eerste R2-rijder op Pirelli's.

Jean Dilley bleef in het spoor van de Opel-rijder en hij had in Natoye, waar Delhez van de baan ging, de leiding over kunnen nemen… Grégoire Munster maakte immers een schuiver, verloor een 20-tal seconden, maar kreeg vervolgens een normtijd door de sortie van zijn merkgenoot.

Dilley bleef jagen, tot hij 's avonds in Mohiville lek reed en meer dan een minuut verloor. "Ik weet echt niet waar we iets geraakt hebben. Plots stond ik lek. Heel jammer," aldus Jean Dilley, die zaterdag meteen vier snelste tijden reed in de regen. "Die punten doen me enorm veel deugd. In de regen heb ik maximaal aangevallen. Dat ik vier keer sneller was dan Van der Marel, dat is toch een referentie!"

De Ford-rijder leek nog op te rukken naar de tweede plaats, maar in de slotfase reed hij nog eens lek, waardoor hij vrede moest nemen met de derde plaats. Toch neemt Jean Dilley met de leiding in de tussenstand van het Pirelli Junior BRC dankzij de vier snelste tijden van deze ochtend. Tobias Brüls werd na een regelmatige wedstrijd mooi tweede.

"Ik ben heel tevreden met deze tweede plaats," lachte Tobias, die beloond wordt voor zijn derde plaats met een gratis Pirelli-band. "In vergelijking met de Spa Rally is het ritme dit jaar enorm verhoogd in het Junior BRC."

Leider Grégoire Munster leek het nog even spannend te maken. Zondagochtend ging hij rechtdoor in Vedrin, waarna hij in Crupet nog eens lek reed links vooraan. Maar, Munster hield het hoofd koel, reed in de slotfase nog een scratch en pakte zijn tweede overwinning van het seizoen, goed voor een prachtig Rodania-horloge en vier gratis Pirelli's.

"Na onze schuiver in Tielt, doet deze overwinning deugd. Het was een felle strijd bij de Juniors. Van der Marel was een erg sterke referentie in R2, maar dat maakte het erg moeilijk om een bonuspunt te scoren. Met deze zege op zak, kunnen we met vertrouwen naar de volgende afspraak, de Sezoensrally in Bocholt," aldus Grégoire Munster.

Achter Brüls en Dilley, ging de vierde plaats naar Thibaud Mazuin, die vrijdagavond op de Citadel al uit viel met een gebroken aandrijfas. De Skoda-rijder ging via Rally2 zaterdag opnieuw van start. Glenn Snaet, die voor Mazuin eindigde, deed niet mee in het Junior BRC, aangezien hij debuteerde met andere banden. Gilles Pyck, de winnaar van de TAC Rally, viel vroeg uit met motorproblemen, terwijl Niels Reynvoet, de vorige leider in het Pirelli Junior BRC, forfait moest geven door motorproblemen bij een laatste test met zijn Ford Fiesta R2T.

Stand na 4/9: 1. Dilley 30 punten; 2. Munster 28; 3. Reynvoet 26; 4. Mazuin 21; 5. Brüls 20; 6. Pyck 13; 7. Pacolet 6

 

>> Heb jij ons voor ons een wedstrijdverslag, voorbeschouwing of ons nieuws te melden, ook als organisator? Stuur dit dan door naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. en/of Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. <<

Laatst aangepast op Woensdag, 02 mei 2018 19:43
Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws