Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Pieter-Jan Michiel Cracco gaat de uitdaging aan in Bocholt

Geschreven door  Mei 18, 2018

"Een nieuwe uitdaging op de maaskiezel"

In de vijfde wedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship, worden de kleuren van het gelijknamige team verdedigd door Pieter-Jan Michiel Cracco en zijn navigator Jasper Vermeulen. Het duo staat voor een nieuwe uitdaging, want aan hoge snelheid met een R5 over de maaskiezel scheuren met banden die niet gemaakt zijn voor gravelwegen, dat is geen sinecure.

Pieter-Jan Michiel en Jasper zullen dit weekend alleen de kleuren verdedigen van Jobfixers. Philip Cracco is immers actief in de legendarische Mille Miglia met zijn Porsche 550 Spyder, terwijl Achiel Boxoen zich concentreert op zijn volgende grote afspraak, de Renties Ypres Rally. De Sezoensrally is voor Pieter-Jan Michiel, de sterke man achter Gardenfixers, ook geen bekend terrein.

"Ik ben in 2014 gestart in de Sezoensrally, maar op de tweede proef moesten we al opgeven met mechanische pech. Veel ervaring heb ik dus niet. Ik weet wel dat het niet evident zal zijn, want je kan het niet vergelijken met een echte gravelrally. In Bocholt moeten we rijden met gewone slicks en de auto staat ook afgesteld voor asfalt. We rijden op onverhard met een auto die daar niet voor aangepast is. Dat geeft een heel speciaal gevoel," vertelt Pieter-Jan Michiel, die toch al heel wat ervaring heeft op onverhard. "Ja, ik leerde rallyrijden bij Urmo Aava in Estland, waar we veel op onverhard reden, maar wel met een auto voorzien van gravelbanden een specifieke ophanging. Ook in de Rally van Portugal reden we natuurlijk met onverhardbanden. Je kan dat gewoon niet vergelijken..."

Pieter-Jan Michiel is druk bezig met zijn bedrijf Gardenfixers, het Roeselaarse bedrijf gespecialiseerd in het outsourcen van medewerkers in tuinwerken. "Het tuinseizoen is volop bezig, dus het is bijzonder druk op de zaak. Het gaat heel goed, maar dat betekent natuurlijk dat er quasi geen tijd is om me voor te bereiden op de Sezoensrally. We rijden dit weekend in de eerste plaats om ervaring op te doen. Het resultaat is nog niet belangrijk. In Ieper wordt het een ander verhaal. Daar wil ik me goed op voorbereiden en in Ieper wil ik me eens meten. Daar ga ik toch wat harder aanvallen..."

De Sezoensrally in Bocholt gaat zaterdag om 8h van start. Na 15 klassementsproeven en 145 km tegen de chrono, wordt de winnaar omstreeks 19h op het podium gehuldigd.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws