Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Sezoensrally: Leider Jean Dilley mikt op een eerste zege

Geschreven door  Mei 18, 2018

In de vijfde manche van het Pirelli Junior BRC, verreden in het kader van de Sezoensrally in Bocholt, krijgen de getalenteerde jongeren een heel specifieke ondergrond voor de wielen geschoven. Ongeveer een vijfde van het parcours bestaat uit maaskiezel, een uitdagende ondergrond die lef en car control vergt. Kortom, een mooie leerschool voor een jonge rallyrijder.

Jean Dilley staat aan de leiding in het Pirelli Junior BRC, maar de Brusselaar heeft nog geen overwinning op zijn naam kunnen zetten. De Ford-rijder wil in Bocholt een gooi doen naar de overwinning. We zijn benieuwd of de Ford Fiesta's met hun turbomotor voordeel kunnen halen uit de onverharde stroken. Dankzij hun extra koppel, lijken ze een licht voordeel te hebben.

Dat kan ook in de kaart spelen van Niels Reynvoet, de winnaar van Haspengouw die helaas forfait moest geven voor de Rally van Wallonië. Grégoire Munster zit ongetwijfeld in het ritme na zijn passages in Duitsland. De zoon van Bernard doet een gooi naar de leidersplaats met zijn Opel Adam R2, maar ook Tobias Brüls heeft zijn draai gevonden in de snelle Peugeot 208 R2. Thibaud Mazuin verdedigt de kleuren van Skoda bij de jongeren.

Stand na 4/9: 1. Dilley 30 punten; 2. Munster 28; 3. Reynvoet 26; 4. Mazuin 21; 5. Brüls 20; 6. Pyck 13; 7. Pacolet 6

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws