Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Vincent Verschueren wint op de maaskiezel van Bocholt!

Geschreven door  Mei 19, 2018

"Een zege van het team!"


Net als de voorgaande jaren, stond de finale van de 42ste Sezoensrally weer bol van de omwentelingen. Net toen Vincent Verschueren genaderd was tot op 1"5 van leider Kris Princen, maakte de navigator van de Limburger een rekenfout bij het inklokken. Princen kreeg drie minuten straftijd en Vincent Verschueren liet de kans niet liggen om zijn tweede overwinning op rij veilig te stellen. De Oost-Vlaming trekt als leider in het Jobfixers Belgian Rally Championship naar de Renties Ypres Rally.

Kris Princen, die voor de eerste keer genavigeerd werd door Yannic Sterken, nam de beste start, maar de verschillen bleven erg klein. Na de 6devan de 15 chronoritten bedroeg het verschil 9"3, maar vanaf dat moment stak Vincent Verschueren een tandje bij. Hij naderde met 4 snelste tijden tot op 1"5. Het leek een razend spannende finale te worden, maar net op dat moment maakte de leider een foutje bij het inklokken. Ze reden drie minuten te vroeg de hergroepering binnen, wat drie minuten straftijd betekent. Vincent Verschueren liet de kans niet liggen. De Godrive-rijder won voor de tweede keer op rij en neemt de leiding in het kampioenschap, met 4 punten voorsprong op Princen.

"Dit is echt een overwinning van het team, want de jongens van Godrive hebben letterlijk dag en nacht gewerkt om de nieuwe evolutiemotor donderdagnacht nog in te bouwen," aldus Verschueren. "We begonnen niet zo sterk, want de wagen had teveel onderstuur en dat gaf me weinig vertrouwen. Vanaf de tweede ronde, met de juiste afstellingen, kon ik voluit aanvallen en naderden we op Princen. Jammer dat hij dat foutje maakte, maar het hangt van kleine details af dit jaar."

Natuurlijk was Kris Princen ontgoocheld. "Dit is geen goede zaak voor onze titelkansen, maar met de derde plaats hebben we de schade toch nog beperkt…" Een aantal andere tenoren lieten zich immers ook nog verrassen. Adrian Fernémont, op weg naar de tweede plaats, moest de strijd staken door een defecte stuurbekrachtiging en Erik Van Loon reed zijn ophanging stuk op een steen op de laatste proef. De tweede plaats ging naar Sébastien Bedoret, de 22-jarige rekruut van Skoda België die zijn beste resultaat ooit behaalde: "Dit is natuurlijk beter dan we gedacht hadden. Ik ben voorzichtig begonnen, want ik had nog nooit op maaskiezel gereden. Het bleek een heel speciale ervaring, want de snelheid ligt erg hoog en vooral het vinden van de juiste rempunten was lastig. Het belangrijkste was finishen en progressie maken. Dat is weer gelukt," vertelde Bedoret, die derde werd voor Princen en Stephen Wright, die na drie opeenvolgende podiumplaatsen deze keer op de vierde plaats strandde. De Ier was echter niet helemaal tevreden.

"Ik ben heel blij dat we weer in Bocholt konden rijden, maar ik was vandaag niet zo snel als de vorige jaren. Ik miste wat lef, maar toch komen we weer dicht in de buurt van het podium. En dit blijft een enorm gezellige wedstrijd," vertelde Wright die profiteerde van de lekke band van Steve Matterne, de crash van Didier Duquesne en de kapotte koppeling van Porschist Gunther Monnens.

Patrick Snijers verloor op de laatste proef de vierde plaats door een losgekomen waterdarm, waardoor hij met de Porsche 13 minuten te laat aan de start kwam. Snijers leverde weer een topprestatie en won de categorie voor GT's. Steve Becaert stuurde zijn Mitsubishi naar een knappe 6de plaats, voor Steve Matterne en Pieter-Jan Michiel Cracco. De Jobfixers-rijder verloor vijf minuten door een lekke band op de openingsproef. Zonder die lekke band was zelfs een podiumplaats haalbaar voor de Ford-piloot.

In het Pirelli Junior BRC ging de overwinning voor de derde keer op rij naar Gregoire Munster, die in de tweede ronde de leiding nam voor Jean Dilley. De derde plaats ging naar Tobias Brüls, die veel tijd verloor door een sortie.

In Historic stond er geen maat op Paul Lietaer, al reed Guino Kenis met zijn BMW M3 ook enkele snelle tijden. Tom Van Rompuy eindigde op de derde plaats. Patrick Mylleville, de leider in het Historic BRC, gaf op met motorpech. Ook Stefaan Prinzie en Bert Truyens moesten vroegtijdig de strijd staken.

Het RACB Rally Criterium werd gewonnen door Philip Lommers, voor Wouter Lievens. Voor de start van de slotproef volgde Johnny Louies op 2"7 van Philip Lommers, maar de streekrijder reed lek.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws