Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Kevin Abbring en Pieter Tsjoen met nieuwe Citroën C3 R5 in Renties Ypres Rally

Geschreven door  Mei 29, 2018

Unieke aanpak voor PSA Belux in Ieper

Bij alle autsportfans staat 21-23 juni al lang aangeduid in de agenda. Dan vindt namelijk de topmanche van het Belgian Rally Championship plaats, de Renties Ypres Rally. Met zijn servicepark midden in het historische Ieperse stadscentrum, zijn heel specifieke en spectaculaire klassementsproeven, en vooral zijn traditioneel internationaal rijk gevuld deelnemersveld, zet de Renties Ypres Rally niet alleen fans van de sport, maar ook een breed publiek aan het dromen.

PSA Belux blikt terug op een vorige editie met het best mogelijke resultaat. Kevin Abbring en Pieter Tsjoen noteerden in 2017 een ronduit spectaculaire overwinning in de Peugeot 208 T16, met amper een handvol seconden voorsprong op Bryan Bouffier. Voor Kevin was het één van de mooiste overwinningen in zijn loopbaan. En Pieter Tsjoen werd zo meteen de eerste man in de geschiedenis die in Ieper zowel aan het stuur als in de copiloot-stoel wist te winnen. Kers op de taart: de autoritaire winst van Guillaume de Mévius in de Junior-categorie met de Peugeot 208 R2, op zijn beurt tegen internationaal gerenommeerde concurrentie in de persoon van Chris Ingram.

Voor jaargang 2018 wilde PSA Belux sterker dan ooit terugkeren naar de plaats van hun mooiste overwinning van de voorbije jaren. En daarvoor brengt het Belgische filiaal dit jaar een wel heel originele opstelling naar Ieper. Voor het eerst in de geschiedenis bundelen Peugeot Belux en Citroën Belux de krachten, in samenwerking met het rallyteam van DG Sport.

Dankzij de steun van Citroën Racing, Peugeot Sport en het RACB National Team, krijgt de Peugeot 208 T16 van Guillaume de Mévius dit jaar het gezelschap, in dezelfde DG Sport-omkadering, van het nieuwste wapen uit de stal van PSA Motorsport: de Citroën C3 R5. Aan boord niemand minder dan de winnaars van vorig jaar: Kevin Abbring en Pieter Tsjoen!

Eén Peugeot en één Citroën, een gedeeld VIP-onthaal, één enkel team voor de beide merken. In de Peugeot 208 T16, de Belgische juniorkampioen van 2017, die de stap heeft gezet naar de koningsklasse. En in de Citroën C3 R5, de winnaar van 2017, die de stap heeft gezet naar de nieuwste rallywagen van de PSA-groep. Nooit eerder kon PSA Belux zijn passie voor de autosport, en voor rally in het bijzonder, zo origineel uitwerken. Zo origineel… en tegelijk zo vanzelfsprekend!

Afspraak op 22 en 23 juni in Ieper, voor een wel heel bijzondere uitgave van de Renties Ypres Rally!

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws