Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

59ste editie van ConXioN Omloop van Vlaanderen gaat voor vernieuwde aanpak

Geschreven door  Jun 12, 2018

“Het doel is een ander, breder publiek te bereiken en zo de toekomst te verzekeren”

De ConXioN Omloop van Vlaanderen is niet zo maar de zevende wedstrijd in het Belgisch Rally Kampioenschap, want met 59 lentes op de teller is de klassieker in en rondom Roeselare de oudste Belgische rallywedstrijd en dat willen de nieuwe bewindsmannen van de Koninklijke Automobielclub Midden Vlaanderen op passende wijze vieren. Dit jaar, maar nog meer in 2019 met de 60ste verjaardag.

“Het leek ons opportuun de feestelijkheden te koppelen aan het herbronnen van het weekend van de Omloop,” stelt Yves Olivier, de gewezen F3- en DTM-piloot, tevens voorzitter van KSV Roeselare en nu dus de sterke man achter de Omloop. “Aan het sportieve karakter raken we bijna niet, met slechts vijf van de zeven proeven die wijzigen en hierbij denken we vooral aan de nieuwe KP van Passendale, met 26 km tegen de chrono de langste klassementsproef. Wij willen een breder publiek aanspreken en dat kan enkel door het gebeuren dichter bij de mensen te brengen en hen een ander soort beleving aan te bieden.”

Om dat te verwezenlijken wil men het rallycentrum in de zoning Zwaaikom optimaal gebruiken door het onderbrengen van wagenpark, assistentie, start en finish vlakbij de gebouwen van JB Motorsport en, niet onbelangrijk, een klassementsproef op wandelafstand!

“Zij die totdan de Omloop niet kenden, toelaten om makkelijker en van dichtbij kennis te maken met de rallysport,” vervolgt Wouter Muylle. “En dat geldt ook voor genodigden van sponsors en partners. Uiteraard is het systeem van shuttles van en naar de klassemenstproeven prima, maar alles vlakbij kunnen beleven, vergemakkelijkt toch het aantrekken van een ander, ja, jonger publiek, zoals familie en kinderen.”

Dat de 59ste editie opnieuw van start gaat op vrijdag 31 augustus en afsluit op zaterdagavond 1 september, wil men ook beter benutten.

“Op vrijdag sluit iedereen de werkweek af en dat heeft ons geïnspireerd om een Omloop van Vlaanderen After Work Party te organiseren,“ verduidelijkt Jean-Marc Valckenaere, de derde man van de nieuwe ploeg. “Het zou de aanzet moeten zijn voor de start van het weekend en op die manier willen wij iedereen, ook andere bedrijven op de Zoning, deelnemers én publiek, rechtstreeks betrekken en hen een voorsmaakje geven van wat de Omloop in de aanbieding heeft. En zondag is dan voor iedereen rustdag. Niet op zijn minst voor de Britse teams in Historic die tijdig de oversteek kunnen maken, richting het thuisland!”

Het zal voor iedereen duidelijk zijn dat de ouderdomsdeken van het BK Rally springlevend is en zich opmaakt voor een tweede jeugd.

“Dit jaar maken wij een eerste stap voorwaarts en voor de 60ste editie volgt de spreekwoordelijke kers op de taart,” besluit Yves Olivier vastberaden.

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws