Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Renties Ypres Rally: Wie kan Thierry Neuville stoppen?

Geschreven door  Jun 21, 2018

Alle toppers van de partij in Ieper

De 6de manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship wordt een knaller van formaat. De Renties Ypres Rally pakt immers uit met een fabelachtige affiche, aangevoerd door de huidige leider in het Wereldkampioenschap Rally, vice-wereldkampioen Thierry Neuville. Met de Hyundai i20 R5 van het Italiaanse team BRC, deze keer in de kleuren van de Rode Neuzen Dag, is Neuville natuurlijk topfavoriet. Maar, hij is ook de ideale referentie voor de Belgische titelkandidaten, Vincent Verschueren en Kris Princen.

"Nee, dit is geen ontspanning voor mij. Ik wil hier winnen," vertelde Thierry Neuville dinsdagavond. "Het is fantastisch om voor zoveel Belgische fans te rijden. De sfeer is geweldig, maar ik onderschat deze wedstrijd zeker niet."

"Voor ons is het een eer om tegen Thierry Neuville te kunnen rijden. Ik denk dat hij mentaal momenteel beresterk is, dus ik verwacht hem vooraan. Ik ga ook maximaal aanvallen, want ik wil op het podium finishen," vertelde Vincent Verschueren, de leider in het BRC.

Voor het Belgisch kampioenschap scoren de buitenlanders geen punten, dus Bryan Bouffier, Keith Cronin, Hermen Kobus en zelfs Kevin Abbring met de fonkelnieuwe Citroën C3 R5 vormen geen bedreiging voor de puntenoogst.

Cédric Cherain, die met een Fabia R5 van het Italiaanse Métior start, wil dicht bij het podium finishen om zijn seizoen weer glans te geven, na een mislukte start. In de Rally van Wallonië toonde Cherain dat er met hem altijd rekening gehouden moet worden. Dat geldt ook voor Adrian Fernémont, die ongelukkig moest opgeven in de Sezoensrally.

Sébastien Bedoret wil bevestigen met de officiële Skoda na twee knappe podiumplaatsen, terwijl Davy Vanneste ook wil bevestigen dat hij niet toevallig de RS van de Monteberg won. Maar, het is vooral uitkijken naar de comeback van Kevin Demaerschalk met de nieuwe Citroën C3 R5, een wagen die de rest van het BRC zal afwerken. En wat mogen we verwachten van Guillaume de Mevius, die met Martijn Wydaeghe een nieuwe copiloot heeft in de Peugeot 208 T16.

Verder staan de Jobfixers Ford Fiesta's R5 van Philip en Pieter-Jan Michiel Cracco aan de start, naast de wagen van Achiel Boxoen. Bij BMA zetten ze een tweede Skoda Fabia R5 in voor Didier Duquesne, Robin Maes is terug met de Fabia R5 van SXM, Bruno Parmentier wil zich amuseren met zijn Fiesta R5 en Steven Dolfen wil zijn vertrouwen herstellen met de DS 3 R5 na een ongelukkig seizoensbegin.

Steve Matterne start deze keer niet met een R5, maar met een Mitsubishi Lancer EvoX. De Limburger wil zich meten met de lokale specialisten Bert Coene, Steve Bécaert en Filip Pyck.

En dan zijn er natuurlijk de Porsches. Patrick Snijers wil in zijn 37ste deelname in Ieper de GT-klasse winnen, want daarmee zou hij in het kampioenschap een gouden zaak doen. Maar, de concurrentie is ontzettend sterk met kleppers als Tim Van Parijs, Chris Van Woensel, Gunther Monnens, Fredericq Delplace, Claudie Tanghe, Jochen Claerhout en Yves Bruneel. Snelle tijden, een magistrale sound en spektakel verzekerd.

Het is duidelijk dat er dit jaar weer erg veel kwaliteit aan de start staat in Ieper, want ook de Britten brengen een hele armada R5's aan de start van de 2de manche van het Brits rallykampioenschap. Afspraak vanaf vrijdagavond in Ieper voor de start van de 54ste Renties Ypres Rally.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws