Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Verschueren voor de derde maal op podium in thuiswedstrijd

Geschreven door  Jun 25, 2018

"Neuville was een klasse apart !"

Enkele tienduizenden fans genoten dit weekend van de 54ste editie van de Renties Ypres Rally. Thierry Neuville won de wedstrijd, maar met een tweede plaats verstevigde Vincent Verschueren wel zijn tweede plaats. De piloot van Godrive eindigde voor de derde keer op het podium in Ieper, de thuiswedstrijd van het team van Gaby Goudezeune.

Vincent Verschueren reed op de Qualifying Stage in Nieuwkerke meteen de tweede tijd en dat niveau kon hij ook aanhouden in de wedstrijd. Vrijdagavond eindigden Vincent en zijn navigatrice Veronique Hostens op de tweede plaats, amper 14" achter de leider in het Wereldkampioenschap.
"Nee, ik heb niet gedroomd van de overwinning. Je moet realistisch blijven. Thierry wordt dit jaar wellicht Wereldkampioen en ik moet maandag gewoon gaan werken. Voor hem is werk rijden met een rallywagen. Maar, het is wel plezant om eens te zien hoe dicht we in de buurt kunnen blijven van Neuville," lachte Vincent Verschueren, die in het begin van de wedstrijd niet helemaal tevreden was. "We begonnen met een set-up die te hard was. De proeven lagen er gladder bij dan verwacht. Ik vond te weinig grip."

Zaterdag bleef Vincent aanklampen bij Neuville. Samen met Veronique moest hij voortdurend maximaal blijven aanvallen, want Kris Princen kwam nog sterk opzetten. Uiteindelijk strandde zijn grootste titelconcurrent op 9".
"Zoals al het ganse seizoen in het Belgisch kampioenschap, was het duel met Kris heel spannend. We mochten niets laten liggen. We hebben in elk geval onze leidersplaats verstevigd. En het is altijd een eer om in Ieper op het podium te staan. Een mooi moment voor het ganse team van Godrive en zeker voor Gaby Goudezeune."

Copilote Veronique Hostens bewees nog maar eens dat ze uit het goede rallyhout gesneden is. Na een kleine val, waarbij ze haar voet blesseerde, verbeet ze de pijn. Daags na de wedstrijd bleek dat haar voet gebroken is en een operatie nodig is. Gelukkig staat de volgende wedstrijd, de Omloop van Vlaanderen, pas begin september op het programma. We wensen Veronique alvast een spoedig herstel.

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws