Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Donderdag, 28 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Jasper van den Heuvel kampioen met winst in de GTC Rally

Geschreven door  Okt 10, 2016

De GTC Rally, de vijfde manche van het Nederlands rallykampioenschap, werd gewonnen door Jasper van den Heuvel, waardoor de piloot uit Barneveld meteen zijn Nederlandse titel verlengt. De eindsprint was bijzonder spannend, maar uiteindelijk strandde Bob de Jong op 12"1 van de overwinning.

De GTC Rally werd vrijdagavond aanvankelijk overklast door Bob de Jong, maar op de laatste proef in Achtmaal reed Jasper van den Heuvel de snelste tijd, 8" sneller dan de Jong en goed voor de leidersplaats. Van den Heuvel nam de leiding over en zou die zaterdag niet meer afstaan. Bob de Jong kwam nog terug tot op 4"4, maar op de laatste proef in Klein-Zundert maakte de Citroën-rijder een klein foutje.

"We hebben er alles aan gedaan. Zaterdagmiddag maakte ik een foutje op het onverhard in Wouw, waar we een vijftiental seconden verloren. De wagen sprong gewoon uit het spoor en we schoven in een veld. We knokten terug en naderden tot op 4"4 voor de slotproef. Daar was het alles of niets. Maar, ik miste een rempunt en moest even achteruit. Op dat moment wisten we dat de overwinning weg was. Maar, we hebben er hard voor gestreden en dat geeft veel voldoening," aldus Bob de Jong.

Jasper van den Heuvel verlengt zijn Nederlandse titel met winst in de GTC Rally. "Ik hoefde niet te winnen om kampioen te worden, maar we hebben wel maximaal aangevallen. Vorig jaar was het al heel close met Bob de Jong, dus ik wist dat het mogelijk was om een R5 te verslaan op dit parcours," vertelde Jasper, die blij was dat hij de titel veilig stelde want de Euregio past niet in de plannen met Jim in het Wereldkampioenschap.

De derde plaats, meteen ook de evenaring van zijn beste prestatie in de GTC Rally, ging naar Ronald Leemans met zijn vertrouwde Mitsubishi Lancer Evo6.5. Leemans ging de slotronde in met 0"7 bonus op Martin van Iersel, maar die liet zich verrassen op de rondkoers rond de Goubergh, waar hij een wiel van zijn Lancer reed. Achter Timo Van der Marel, knap vierde met zijn Opel Adam R2, werd Jurgen de Bruin vijfde en winnaar in de M Cup na een spannende jacht op Wim Muilwijk, die de stuurstang krom reed door een tik tegen een zandzak bij de Goubergh, en Gerben Brouwer. Maar, de titel in de M Cup ging naar Franky Boulat, die zeker was van de titel na de sortie van Kurt Braeckevelt vrijdagavond.

"Vrijdag reed ik ontzettend vierkant. Nooit gebeurd, maar ik had het moeilijk met de proeven in het donker. Mijn complimenten aan de Nederlanders, want ze reden dit weekend enorm sterk.Zelfs had ik problemen met de wiellager, dus ik ben al blij dat we de finish hebben gehaald," vertelde Franky die zijn titel verlengde.

Tom Ceuppens stuurde zijn BMW naar een mooie 9de plaats, voor de Kadett van Harold Soetens. Jeroen van den Heuvel eindigde met zijn Ford Fiesta R5 op de 12de plaats, nadat hij vrijdagavond 6 minuten extra tijd kreeg wegens het negeren van een waarschuwing. "Ik heb me enorm geamuseerd, maar met een R5 rijden zonder vooraf uitgebreid te testen, dat is geen goed plan. Pas op de laatste zes proeven had ik echt mijn draai gevonden in de Fiesta en kon ik bevrijd rijden," vertelde Jeroen van den Heuvel.

In de Nissan 350Z Challenge ging de zege naar Lambert Parren, terwijl Dennis Jochems de BMW 325i Challenge won.

Anton Moree won de "Het Markthuys Historic Rally", terwijl in de categorie Legend de eindzege naar Robert Millar met zijn fraaie Austin Healey 3000 ging.

Marco Schapers heeft de Jumbo Short Rally gewonnen met 44"1 voorsprong op Hans Weijs Sr. Eep Borgers, voor de 25ste keer aan de start in de GTC Rally, moest helaas opgeven op de allereerste proef.

Hoe dan ook, de verhuis van het rallycentrum naar Den Goubergh in Roosendaal was een enorm succes. Voor sfeer en gezelligheid alvast een dikke 10 !

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws