Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Vrijdag, 29 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

Bob de Jong kiest voor Nederlands programma in 2017

Geschreven door  Mrt 10, 2017

Nederlands team met DS3 verwacht meer concurrentie

Voor het komende rallyseizoen heeft de Nederlandse rallyrijder Bob de Jong gekozen voor een Nederlands getinte rallykalender, hoewel ook in een Belgische rally zal worden gestart. De Jong kiest opnieuw voor de bewezen snelheid van de DS3 in R5 uitvoering en voor de ervaren Belgische navigator Bjorn Degandt in de ‘hot seat’ naast hem. Het nieuwe seizoen begin op zaterdag 18 maart in Emmeloord met de Zuiderzee Rally in en rond Emmeloord. Onlangs testte De Jong zijn verder verbeterde DS3 in België. Dank zij de serieuze voorbereidingen ziet De Jong kansen om voor de Nederlandse rallytitel te strijden.

Vorig seizoen begon met een teleurstelling toen Bob de Jong in de aanloop naar de Rally van Spa zwaar crashte met zijn DS3, gelukkig slechts met materiële schade ondanks de impact van bijna 140 km/uur op een boom. Zijn technische team DDG Motorsports had daarna de handen vol om de DS3 R5 weer opnieuw op te bouwen, waarbij meteen de nieuwste evoluties van Citroën Racing werden ingebouwd. In de tweede seizoenshelft kwam De Jong sterk terug, onder andere met een felbevochten en welverdiende tweede plaats in zijn thuisrally, de GTC Rally rond Roosendaal.

Afgelopen week voelde De Jong voor het eerst dit jaar zijn DS3 R5 weer aan de tand na een lange winterstop. In de omgeving van Couvin in België werkte het team een uitgebreide testsessie af en daar toonde Bob de Jong zich optimistisch over komend seizoen: “De auto voelde meteen weer goed aan en we konden een aantal verschillende settings uitproberen. Wij zijn klaar voor het nieuwe seizoen en hopen mee te kunnen doen in de Nederlandse titelstrijd.” Daarbij hoopt de 31-jarige Bob de Jong ook op meer competitie in de R5 klasse: “Een aantal toprijders heeft de overstap gemaakt naar de R5 klasse, waardoor er een spannend gevecht met gelijkwaardige auto’s van verschillende merken kan ontstaan om de ereplaatsen. Dat is leuk voor ons, maar uiteraard ook voor het rallyminnende publiek.”

Daarbij weet De Jong zich komend seizoen wederom gesteund door de ervaren Belgische navigator Bjorn Degandt (42). West-Vlaming Degandt ziet ook uit naar het nieuwe seizoen met Bob de Jong: “We hebben inmiddels al aardig wat ervaring samen opgedaan en ik ben zeer onder de indruk van Bob’s rijtalent en van de inspanningen van dit relatief kleine team. Wij kunnen zeker een rol spelen in het Nederlands rallykampioenschap.”

Voor het komende seizoen verwelkomt het team van Bob de Jong een nieuwe sponsor. Bandenthuis.nl is een jong bedrijf dat zich graag aan de dynamische rallysport en het DS3 team wil verbinden. De trouwe sponsors van vorig seizoen, Drive DS, Michelin, Total en natuurlijk Group B, BdJ Imports en Mechanix Wear sieren in 2017 opnieuw de DS3 R5 van Bob de Jong en Bjorn Degandt.

De Zuiderzee Rally vindt plaats op zaterdag 18 maart en telt 13 klassementsproeven in de omgeving van Emmeloord. Het totaal aantal wedstrijdkilometers bedraagt 116,5 km. In de R5 klasse komen naast Bob de Jong ook Hermen Kobus (Skoda Fabia), de Duitser Christian Riedemann (Peugeot 208) en de Zweed Joakim Grahn (Ford Fiesta) aan de start, waardoor een interessante strijd om de ereplaatsen wordt verwacht.

Rallykalender 2017 

18 maart Zuiderzee Rally (Emmeloord)
8 april Centraal Nederland Rally (Barneveld)
26/27 mei ELE Rally (Veldhoven)
8/9 juli GTC Rally (Roosendaal)
15/16 september Hellendoorn Rally (Nijverdal)
30 september East Belgian Rally (St. Vith)
22 oktober Twente Rally (Hengelo)
 

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws