Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Zaterdag, 20 april 2024

logo rally online

Rally Online België

Centraal Nederland Rally: Erik Van Loon loopt winst mis door problemen

Geschreven door  Apr 10, 2017

Problemen met stuurbekrachtiging zorgen voor opgave

Op de vijfde proef van de Centraal Nederland Rally rondom Barneveld en Putten valt plots de stuurbekrachtiging van de Subaru Impreza S14 WRC weg. Dat gebeurt terwijl Erik van Loon en Harmen Scholtalbers in een secondenduel verwikkeld zijn met Jasper van den Heuvel. Van Loon zet daardoor vroegtijdig zijn auto aan de kant.

Van Loon begon voorzichtig aan de rally: "We verloren ongeveer tien seconden op de eerste twee proeven. De banden waren te zacht en de auto sloeg af, maar Jasper ging echt hard. De ronde daarna herstelden we en liepen we in tot nog maar 1.6 seconden achterstand. Met nog drie proeven te gaan wist ik zeker dat de winst voor ons was."

Maar de rally is pas afgelopen zodra de finish is bereikt. "Aan het einde van de vijfde proef kregen we een probleem met de stuurbekrachtiging. We besloten om op te geven omdat het onverantwoord was om door te rijden. Jammer, want we waren erg dichtbij. Ik heb wel weer geleerd in de rally en ga me nu focussen op Qatar."

Wim Delmel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Website: www.rallyonline.be

Laatste Nieuws