Aanmelden op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Account aanmaken

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifier email *
Captcha *
Reload Captcha
Dinsdag, 19 maart 2024

logo rally online

Rally Online België

BMA boekt dichte ereplaatsen in Duitsland

Geschreven door  Okt 26, 2017

Een week na de JMC Rally die bekroond werd met een overwinning en twee wagens op het podium voor team BMA, trok het team van Bernard Munster naar Duitsland om met twee wagens deel te nemen aan de beroemde 3-Städte Rally, verreden in Beieren. Voor de gelegenheid zette BMA een van zijn Skoda Fabia's R5 in voor de Duitser Sepp Wiegand, voormalig officieel piloot voor het merk, en de Opel Adam Cup voor Grégoire Munster, de zoon van Bernard. Die kwam in actie in het kader van de sterk bezette ADAC Opel Rallye Cup.

In de buurt van Kirchham maakte Sepp Wiegand zijn grote comeback na... 15 maanden inactiviteit! "Deze deelname was mogelijk dankzij een nieuwe partner, WBA, en zijn bedrijven Anga, Aqua Power en Aqua Clean," vertelt Bernard Munster. "Maar, het project geraakte pas laat rond. Daardoor had Wiegand nog niet met de Fabia R5 gereden voor de start. Hij kon de Fabia R5, waar hij nog nooit mee gereden had, zelfs niet even aan de tand voelen tijdens een korte test. Slechts drie passages op de shakedown van 2,9 kilometer, dat was zijn enige ervaring. Heel weinig om de strijd aan te gaan met de leiders in het Duits kampioenschap."

Gedurende 10 klassementsproeven deed de Fabia R5 van BMA het feilloos. Sepp Wiegand en zijn navigatrice Anna Katharina Stein reden knappe chrono's. Ze rukten op in het klassement en klokten zelfs een 2de tijd algemeen op de voorlaatste proef. "Als je weet dat Sepp niet meer in de regen had gereden sinds... 2014, dan mogen we zeker spreken van een sterke prestatie van het team, dat ondanks een paar kleine problemen in de top 5 kon finishen," vervolgt Bernard Munster.

Grégoire Munster, genavigeerd door Johan Jalet, kon zijn eerste seizoen in competitie afsluiten op een positieve noot met een 4de plaats algemeen, slechts enkele seconden van het podium. "Het was mijn doelstelling om in de top 5 te finishen en dat is gelukt," vertelde Grégoire na de wedstrijd. "De eerste dag zaten we niet goed in het ritme. Het belette ons niet om op de 5de plaats te staan na de eerste proef. Veelbelovend voor het vervolg... We gingen zaterdagochtend als 7de opnieuw van start, want KP 4 van de avond voordien werd geannuleerd. We begonnen de dag met een klein foutje in de regen, maar daarna kon ik het tempo verhogen. Naarmate het parcours droger werd, kon ik tijd terugnemen, met onder andere een 3de tijd op KP 7. Voor de start van de slotronde stond ik op de 4de plaats algemeen, met 8"1 achterstand op de 3de, Novak."

Munster pakte op KP 8 nog wat tijd terug, maar hij verloor ook wat seconden op KP 9. "We maakten niet de ideale bandenkeuze voor de laatste proef. We mikten op intermediates," vervolgt Grégoire. "Daardoor werd het heel lastig. Uiteindelijk hebben we onze 4de plaats veilig gesteld. Onze doelstelling was om dit jaar zoveel mogelijk kilometers te maken om de proeven te leren kennen met het oog op 2018. Dan ga ik opnieuw deze ADAC Opel Rallye Cup rijden. Het is een uitstekende leerschool. Samen met Johan werd ik 6de in het kampioenschap, als eerste Belgische team. Alle piloten voor mij in het klassement van de erg internationale merkencup waren al toe aan hun tweede seizoen op dit niveau. Volgend jaar ga ik voluit voor de titel..."

Voor BMA staat ondertussen de Condroz Rally in Hoei op het programma. Het team uit Petit-Rechain zet in de erg populaire finale van het Belgisch rallykampioenschap drie Skoda Fabia's R5 in voor Kris Princen, Ghislain de Mevius en Guillaume Dilley. Grégoire Munster zal met zijn Opel Adam Cup zijn leerproces verderzetten. Hij gaat met ongelijke wapens de strijd aan tegen de echte R2's in klasse RC4. Zelfs met een zeventigtal pk's minder blijft alles mogelijk op het erg verraderlijke parcours van de Condroz. We merken ook op dat Vincent Prégardien van de partij zal zijn met zijn vertrouwde Ford Escort MK2.

Tot ziens langs de oevers van de Maas…

Karel

Sedert 2005...

Zolang is Rallyonline.be al op het net te vinden. Wat begon als een kleinschallig project is in de loop der jaren uitgegroeid tot een klein succesverhaal. Maandelijks krijgen we duizenden bezoekers over de vloer op zoek naar het laatste nieuws, de mooiste actiefoto's en spectaculairste rallyvideo's.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Wim Delmel en Karel Leeuwerck.

We bedanken u alvast als trouwe bezoeker en misschien tot binnenkort op één of andere wedstrijd...

Laatste Nieuws